Ακίνητα: Ενώνει δυνάμεις με την Colliers ο Όμιλος PGA - Τι σηματοδοτεί η συνεργασία

Ο Όμιλος PGA ανακοινώνει την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την Colliers στοχεύοντας στην ενίσχυση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη των ακινήτων

Την συνεργασία του με τον  διεθνή συμβουλευτικό οίκο Colliers, μέσω των εταιρειών-μελών του, Landbank Property Consultants και ACA Valuations Chartered Surveyors, ανακοίνωσε ο Όμιλος PGA, εκτιμώντας πως αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην κυπριακή αγορά ακινήτων, καθώς και πως θα ενισχύσει τη θέση της Κύπρου στον κλάδο σε διεθνές επίπεδο. 

Η συνεργασία ανακοινώθηκε επίσημα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο και ακολούθως σε αντίστοιχη εκδήλωση τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024. Η εκδήλωση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συγκέντρωσε επαγγελματίες και στελέχη του κλάδου των ακινήτων κι άλλων σημαντικών τομέων της κυπριακής οικονομίας οι οποίοι ενημερώθηκαν γι’ αυτή τη σημαντική εξέλιξη.

Η στρατηγική συμμαχία, επισημαίνεται, έχει ως στόχο την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την παροχή υπηρεσιών σε σχέση με τα ακίνητα σε πελάτες εντός και εκτός Κύπρου. «Συνδυάζοντας τη σημαντική τεχνογνωσία της Landbank», προστίθεται, «και το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο και τη διεθνή εμπειρία της Colliers, η σύμπραξη πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες ακινήτων στην Κύπρο, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την αγορά στους ενδιαφερόμενους».

Σε κομβική στιγμή για την Κύπρο

Όπως τονίζεται, η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου PGA και της Colliers έρχεται σε μια κομβική στιγμή για την κυπριακή αγορά ακινήτων.

«Καθώς η Κύπρος συνεχίζει να προσελκύει διεθνείς επενδυτές, η συνεργασία θα παρέχει βελτιωμένη ανάλυση της αγοράς, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα στρατηγικής και εμπειρογνωμοσύνη σε περιπτώσεις δέουσας επιμέλειας, προωθώντας ένα πιο δυναμικό και ξεκάθαρο περιβάλλον ακινήτων. Πρόκειται για μια σύμπραξη που θα αναβαθμίσει τα πρότυπα υπηρεσιών και θα προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη του τομέα», υπογραμμίζεται. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη στρατηγική συνεργασία με την Colliers. Ο συνδυασμός τεχνογνωσίας και πόρων θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε απαράμιλλη αξία στους πελάτες μας, βοηθώντας τους να περιηγηθούν στο εξελισσόμενο τοπίο των ακινήτων στην Κύπρο. Η συνεργασία αυτή ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας να καταστήσουμε την Κύπρο κορυφαίο προορισμό για επενδύσεις σε ακίνητα», δήλωσε ο Ανδρέας Χριστοφορίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Landbank Property Consultants και εκ των ιδρυτών του Ομίλου PGA.

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τις δραστηριότητές μας στην περιοχή. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Όμιλο PGA, μπορούμε να μεταφέρουμε τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές μας στην κυπριακή αγορά, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από ολοκληρωμένες, βασισμένες σε δεδομένα γνώσεις και καινοτόμες λύσεις», δήλωσε ο Νίκος Κουντουριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Colliers Greece.

Διαβάστε επίσης: Βαριές καμπάνες για κόμματα που «έκρυψαν» ιδιωτικές εισφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ