Παρουσιάστηκε το μεγάλο έργο της Pafilia με την ονομασία "ΝΕΟ" (pics)

Έργα του μεγέθους του ΝΕΟ, έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία του τόπου.

Με στόχο να προσελκύσει άτομα της παγκόσμιας επιχειρηματικής ελίτ,  που αναζητούν να επενδύσουν στην Κύπρο, η εταιρεία Pafilia Property Developers, παρουσίασε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις στον τόπο, το σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων με την ονομασία ΝΕΟ.
 
Το όλο έργο απευθύνεται σε υψηλής εισοδηματικής τάξης επιχειρηματίες που κινούνται σε διεθνή επίπεδα και εκτιμούμε ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα φέρει ανάπτυξη και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος της εταιρείας, Ηλίας Ηλιάδης.


 
Η εταιρεία έχει εισάγάγει στην αγορά τις δυο από τις τέσσερις οικιστικές μονάδες των πύργων, με την ονομασία Riva και Kaia, οι οποίοι περιλαμβάνουν 219 διαμερίσματα και δυο ρετιρέ με ιδιωτική πισίνα και σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, ήδη το 10% του έργου έχει πωληθεί, πριν ακόμη ξεκινήσει η ανέγερση του.
 

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Pafilia σημείωσε πως η εταιρεία δείχνει και την κοινωνική ευαισθησία της, καθώς στο πλαίσιο της ανάπτυξης θα συνεισφέρει το ποσό των 400,000 ευρώ για αναβάθμιση της δημοτικής πινακοθήκης και το ποσό των 150,000 ευρώ για αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του συστήματος φωτοεπισήμανσης της περιοχής.
 
Περαιτέρω, η εταιρεία θα παραχωρεί επί ετήσιας βάσης, προς το Δήμο Λεμεσού, το 50% των ετήσιων εσόδων από τον δημόσιο χώρο στάθμευσης που θα ανεγερθεί για 850 αυτοκίνητα. Επίσης, υπέδειξε, θα δημιουργηθεί δημόσιος χώρος πρασίνου έκτασης 4,000 τετραγωνικών μέτρων και τοπιοτεχνημένη πλατεία 5,000 τετραγωνικών μέτρων, με υπηρεσίες εστίασης στις οποίες θα έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό.
 


"Έργα του μεγέθους του ΝΕΟ, έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία του τόπου, ελκύουν ξένα κεφάλαια και δημιουργούν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη", ανέφερε, επίσης, η Εκτελεστική Διευθύντρια της Pafilia Property Developers Ευαγγελία Ηλιάδου.
 
Η πρώτη φάση προώθησης του έργου στις διεθνείς αγορές ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, σημείωσε η κ.Ηλιάδου, προσθέτοντας ότι το γεγονός "αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης με το οποίο περιβάλλουν την εταιρεία οι ξένοι επενδυτές".
 
Ο Διευθυντής του έργου Γιώργος Χρίστου, αναφέρθηκε στις κατασκευαστικές καινοτομίες που εισάγει το έργο και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του. Συγκεκριμένα, το έργο θα ξεκινήσει τέλος του 2019 με το κτίριο Riva, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2022, ενώ το δεύτερο κτίριο, Kaia, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020 και θα ολοκληρωθεί αρχές του 2023. Την άνοιξη του 2022 θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για το κτίριο Amia και οι οποίες θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2024, ενώ το κτίριο Uma θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2022 και θα ολοκληρωθεί τέλος του 2024, μαζί με τον δημόσιο εξωτερικό χώρο.
 
Αναφερόμενος στο σχεδιασμό του έργου ο Αρχιτέκτονας Ηρακλής Παπαχρίστου  είπε πως τα τέσσερα κτίρια του ΝΕΟ, τα οποία θα φτάνουν τους 39, 33, 33 και 28 ορόφους, περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις έξι αστέρων, σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και ευεξίας.
 
Το ΝΕΟ απεικονίζει την πρόοδο και την εξέλιξη της οικιστικής ανάπτυξης στον τόπο μας, τόνισε ο Σύμβουλος Μηχανικός, Πανίκος Παπαδόπουλος, ενώ αναφερόμενος στη μεθοδολογία που εφαρμόστηκε κατά το στάδιο της μελέτης και του σχεδιασμού, εξήγησε ότι έργα της εμβέλειας του NEO, απαιτούν κατάλληλη προετοιμασία και σημαντικό αριθμό μελετών, ενώ παράλληλα εισάγουν σημαντικές μηχανικές και τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά και πρωτοποριακές τεχνικές για τα κυπριακά δεδομένα.
 
Σε σχέση με τις ανησυχίες που εκφράζονται για θέματα πυρασφάλειας υψηλών κτιρίων, οι τεχνικοί σύμβουλοι επεσήμαναν ότι εφαρμόζονται κατά γράμμα οι διεθνείς και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ώστε τα κτίρια αυτά να είναι πιο ασφαλή από οποιαδήποτε άλλα κτίρια υπάρχουν σήμερα.
 
Συγκεκριμένα, όπως υποδείχθηκε, θα τοποθετηθούν αυτόματα συστήματα κατάσβεσης, θα υπάρχουν δεύτερες σκάλες διαφυγής, συστήματα απαγωγής καπνών, ηλεκτρογεννήτρια, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κατηγορίας Α`, δηλαδή σχεδόν άκαυστα, όπως αναφέρθηκε.
 
 Επιπρόσθετα, θα εγκατασταθούν πυρασφαλείς ανελκυστήρες με ειδικό εξοπλισμό για χρήση από πυροσβέστες και έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για την πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων, ακόμα και τελευταίου τύπου, που δεν διαθέτει επί του παρόντος η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων, αναμένεται να εργοδοτηθούν συνολικά 1,500 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ