Εκατοντάδες ξένοι επενδυτές αγοράζουν ακίνητα στα κατεχόμενα

Οι αιτήσεις κατά την διάρκεια του έτους 2018 έφτασαν τις 2.901

Τους πρώτους 3 μήνες του 2019, 263 αιτήσεις υποβλήθηκαν από ξένους για την αγορά ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα, ανέφερε η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς κατά την συζήτηση χθες στη «βουλή» της «νομοθεσίας» για την απόκτηση και τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων από αλλοδαπούς.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η κ. Μπαϊμπάρς ανέφερε ότι οι αντίστοιχες αιτήσεις κατά την διάρκεια του έτους 2018 έφτασαν τις 2.901. Πρόσθεσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων στον τομέα των κατασκευών, η «κυβέρνηση» αναγκάστηκε να εκδώσει ένα «διάταγμα».

Παρ’ αυτά, είπε, 25 αλλοδαποί υπέβαλαν αίτηση για αγορά ενός δεύτερου ή τρίτου σπιτιού και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για 17 εξ αυτών. Σημείωσε δε ότι στην περιοχή της Κερύνειας υπάρχουν πολλά άδεια και αδιάθετα σπίτια.
 
Η «νομοθεσία» για την απόκτηση και τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων από αλλοδαπούς ψηφίστηκε από την «βουλή» με 40 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Σημειώνεται ότι με τροπολογία στον εν λόγω «νόμο» οι αλλοδαποί θα μπορούν να αγοράζουν μέχρι τρία ακίνητα στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ