Αρχιεπισκοπή: Μεγάλα ερωτήματα για την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου

Μεγάλα ερωτήματα για την επένδυση της Αρχιεπισκοπής στη Πάφο

Του Μάριου Ιγνατίου

Ένα μεγάλο ερώτημα για τη μεγάλη επένδυση της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου, καλούνται ν' απαντήσουν οι αρμόδιοι, μετά τα τελευταία αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο τεμάχιο. Οι αρχαιότητες θα διαφυλαχθούν ξεκαθαρίζει στο Σίγμα το Τμήμα Αρχαιοτήτων το οποίο προχωρεί κανονικά με την ανασκαφή.

Γρίφος για γερούς λύτες πρέπει να θεωρείται το τι μέλλει γενέσθαι με τη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη στο παραλιακό τεμάχιο της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου όπου προγραμματίζεται η ανέγερση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου και δυο πολυκατοικιών με διαμερίσματα πολυτελείας.  

Τα νέα ευρήματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την τελευταία φάση των ανασκαφών φαίνεται να δημιουργούν πρόσθετο πονοκέφαλο τόσο στους ιδιοκτήτες και τους επενδυτές όσο και στο Τμήμα Αρχαιοτήτων αφού στη βάση των νέων δεδομένων πρέπει να παρθεί μια απόφαση για το αν προχωράει ή όχι και με ποιο καθεστώς η ανάπτυξη της περιοχής.  

Δεν έχουμε καμία καινούργια ενημέρωση για τα νέα ευρήματα αναφέρει μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μάκης Παυλίδης. 

Όπως είπε, "Ο Δήμος μας έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες... την ανάδειξη των ευρημάτων στην περιοχή".   Το κλειδί στην εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι φυσικά το Τμήμα Αρχαιοτήτων το οποίο συνεχίζει τις διερευνητικές ανασκαφές και ξεκαθαρίζει πως οι αρχαιότητες δεν κινδυνεύουν αντιθέτως θα διαφυλαχθούν.   

ΘΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΟΥΝ... - ΔΙΕΘΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΟΛΟΜΙΔΟΥ - ΙΕΡΩΝΥΜΙΔΟΥ
"Το Τμήμα Αρχαιοτήτων συνεχίζει τις διερευνητικές αρχαιολογικές ανασκαφές στο συγκεκριμένο τεμάχιο που προτείνεται η ανάπτυξη και να είσαστε σίγουροι πως οι αρχαιότητες θα διαφυλαχθούν. Το Τμήμα προχωρεί κανονικά με την ανασκαφή και το κοινό να είναι σίγουρο ότι μόλις έχουμε κάτι να πούμε θα το ανακοινώσουμε". 

Πάντως το Τμήμα Αρχαιοτήτων, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, αν και χαρακτηρίζει σημαντικά τα ευρήματα στη Γεροσκήπου φαίνεται δεν συνδέει τα κατάλοιπα του κτιριακού συμπλέγματος με τους Ιερούς Κήπους της Αφροδίτης.       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ