Στον κόσμο του Blockchain η Κύπρος 

Τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των νέων τεχνολογιών επιδιώκει να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση η οποία εισέρχεται σταδιακά στον κόσμο του blockchain.

Μετά την έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής για το blockchain τον περασμένο Ιούνιο απομένει η υλοποίηση των δράσεων οι οποίες σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες: Την ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα ρυθμίζει, θα διευκολύνει και θα προωθεί την τεχνολογία αυτή, και θα παρέχει νομική βεβαιότητα και προστασία για τους καταναλωτές και τους επενδυτές, ώστε ιδιωτικός και δημόσιος τομέας να μπορέσουν να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να αναπτύξουν επιτυχείς εφαρμογές.

Την εφαρμογή της τεχνολογίας από την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την υλοποίηση πιλοτικών –στην αρχή τουλάχιστον– εφαρμογών, οι οποίες να συνάδουν και με τις προτεραιότητες της Ε.Ε. για την τεχνολογία αυτή. Και την προώθηση της τεχνολογίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στα πλαίσια του ευρύτερου στόχου για προώθηση της καινοτομίας σε αυτό τον τομέα.

Το περιοδικό Economy Today σε ένα ειδικό αφιέρωμα καταγράφει εκτιμήσεις και απόψεις για το blockchain καθώς και για τα οφέλη και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ECONOMY TODAY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ