Borghese Ventures: Ενώνει την τεχνητή νοημοσύνη με τις επενδύσεις

Σε συνέντευξή του στο Economy Today, ο Joseph Borghese, Chief Executive Director της Borghese Ventures εξηγεί γιατί επέλεξε την Κύπρο για την δραστηριοποίηση της εταιρείας του αλλά και πως μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να δώσει ωθήσει στις επενδύσεις.

Την ίδια στιγμή, μιλά για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των έργων που αφορούν τον τομέα του τουρισμού αλλά και στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων. 

Της Μόνικας Κουρουφέξη Χατζηχάννα 

Εξηγήστε μας με τι ακριβώς ασχολείται η εταιρεία σας.
Η διεθνής δραστηριοποίηση της εταιρίας μας εστιάζει σε δύο πυλώνες. Ο ένας αφορά τη στήριξη των πελατών μας σχετικά με νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά και έργα που αφορούν καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη μέσα από τα οποία μπορούν να μεγιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους αντίκτυπο. 

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικών μας έργων που εμπίπτουν στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μέσω χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, στην ένταξη της τεχνολογίας στην εκπαίδευση (EdTech) και στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων. 

Η επιλογή η βάση της εταιρείας σας να είναι η Κύπρος, πως προέκυψε;
Κατ’ αρχήν, έχω επιλέξει τη Κύπρο ως το σπίτι μου.  

Επαγγελματικά, η Κύπρος είναι ιδανική για διεθνείς επιχειρήσεις λόγω των ποικίλων ωφελημάτων που έχει να προσφέρει όπως η στρατηγική γεωγραφική της θέση δηλαδή μεταξύ τριών ηπείρων, ιδανική για επέκταση στην Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή, διαθέτοντας σημαντικό δίκτυο έχοντας υπογράψει διμερής επενδυτικές συμβάσεις με 33 περίπου χώρες. 

Πέραν αυτού, η Κύπρος διαθέτει εκπαιδευμένο, καταρτισμένο και πολύγλωσσο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεσματικό επιχειρηματικό περιβάλλον με απλές και αποδοτικές διοικητικές διαδικασίες.

Έχοντας ως βάση τη Κύπρο, η εταιρία μας διαθέτει και γραφεία στη Βουδαπέστη. 

Πως ακριβώς η εταιρεία σας αξιοποιεί την τεχνιτή νοημοσύνη για προώθηση και ανάπτυξη;
Η εταιρία μας αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη εστιάζει στη συγκέντρωση δεδομένων, διαχείριση των χρηματοοικονομικών κινδύνων, αξιολόγηση κινδύνου, πρόβλεψη της μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών και τη συσχέτιση και άλλων παραμέτρων, με στόχο την παροχή πρακτικών και χρήσιμων πληροφοριών για τους πελάτες μας, μεταξύ άλλων επενδυτές και επιχειρήσεις.

Πως μπορεί ένας πελάτης να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες σας;
Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε πελάτη, παρέχοντας τις ανάλογες υπηρεσίες. Προσφέρουμε στους πελάτες μας τεχνολογικά εργαλεία και μεθόδους που έχουμε αναπτύξει μέσα από τις συμπράξεις μας σε όλο τον κόσμο που τους επιτρέπουν να εφαρμόσουν πολυδιάστατες προσεγγίσεις στις επενδύσεις τους με αποτέλεσμα την μέγιστη απόδοση. 

Ποια προγράμματα υλοποιεί αυτό το διάστημα η εταιρία σας; 
Αυτό το διάστημα δουλεύουμε παράλληλα στην ανάπτυξη τριών σημαντικών έργων.

Το ένα είναι η δημιουργία του Chalet 365, ένα φιλικό προς το περιβάλλον πολυτελές κέντρο ευεξίας, το οποίο πρόκειται να εκτυλιχτεί σε αλυσίδα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Έμπνευση για τον σχεδιασμό του ήταν ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio ο οποίος έχει πρωτοπορήσει στη δημιουργία τέτοιων κέντρων, αλλά και η νεαρή Greta Thunberg η οποία δημιούργησε ένα παγκόσμιο κίνημα για την κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τον τομέα φιλοξενίας και τουρισμού, το 2019, η B.V Borghese Ventures Ltd αποφάσισε ότι η εταιρία θα επενδύει μόνο σε έργα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. 

Το δεύτερο έργο είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού χρησιμοποιώντας βιοδυναμικές μεθόδους, το οποίο θα διανέμεται σε επιλεγμένους χώρους τόσο στη Κύπρο, όσο και σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης. 

Τέλος, τρίτο επιχείρημα της εταιρίας μας εντάσσεται στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και είναι η ανάπτυξη του συστήματος προπληρωμένων καρτών, MONE 365. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ