Πραγματοποιήθηκε η Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2019

Το CCS έχει στόχο τόσο την προσέλκυση νέων σε τομείς ΤΠΕ όσο και την ενδυνάμωση της νεολαίας με την ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία, η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2019 (World Robot Olympiad).

Σε ανακοίνωση, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) αναφέρει πως ανέλαβε για πρώτη φορά σε συνεργασία με το WRO Hellas τη διοργάνωση της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad).

Στην αρχή της διοργάνωσης μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου χωρίς καμία στήριξη από τους εκπαιδευτές τους, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν επί τόπου ρομπότ, σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου διαγωνισμού WRO.

Ακολούθως, οι διαγωνιζόμενοι με τα ρομπότ τους συμμετείχαν σε δοκιμασίες στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες του διαγωνισμού που φέτος έχει ως θέμα τις Έξυπνες Πόλεις. Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των ομάδων που κατέκτησαν τις πρώτες τρεις θέσεις κάθε κατηγορίας.
 
Η νικήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό WRO που θα γίνει στις 8 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στην πόλη Győr της Ουγγαρίας. 

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του WRO Cyprus και Γραμματέας του CCS,  Πανίκος Μασούρας, «η WRO είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που δε θα μπορούσε να λείπει από το «πορτοφόλιο» των δράσεων του CCS».
 
Το CCS έχει στόχο τόσο την προσέλκυση νέων σε τομείς ΤΠΕ όσο και την ενδυνάμωση της νεολαίας με την ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με στρατηγικό συνεργάτη τη Cyta και τη στήριξη εμπλεκόμενων φορέων διοργανώνει  παγκύπριους διαγωνισμούς πληροφορικής, προγραμματισμού και ρομποτικής, οι νικητές των οποίων εκπροσωπούν τη χώρα σε αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις. 
 
Οι διαγωνισμοί υλοποιούνται με τη συνεισφορά πολύτιμων εθελοντών, όπως είναι οι διαιτητές του WRO που εκπροσωπούν όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου και το UCLan Cyprus.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ