Αυτό είναι το πρώτο smartphone πολύ πριν το iPhone (pics&vid)

Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η λέξη 'smartphone' ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό. Τα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούσαν στην αγορά δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτά που έχουμε σήμερα στα χέρια μας και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή τους.

Ωστόσο, περίπου 15 χρόνια πριν τη δημιουργία του πρώτου iPhone (2007), δηλαδή στο μακρινό 1992, η εταιρεία IBM είχε καταφέρει να λανσάρει το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο του κόσμου.

Το όνομα αυτού ήταν Simon Personal Communicator και ουσιαστικά μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως κινητό και ως PDA, κάτι που έκανε την τιμή του αρκετά υψηλή, φτάνοντας τα 815 ευρώ (σε σημερινή αξία θα ήταν περίπου στα 1300 ευρώ, πολύ μεγαλύτερη από το τελευταίο iPhone).

Το συγκεκριμένο smartphone ήταν φυσικά πολύ μπροστά για την εποχή του. Είχε οθόνη αφής (μαζί με ειδικό στυλό), ενώ εκτός από τηλέφωνα μπορούσε να λάβει e-mails και μηνύματα από fax. Παράλληλα, είχε μια ειδική εφαρμογή, στην οποία μπορούσες να κρατάς σημειώσεις, ενώ διέθετε ημερολόγιο, ρολόι και ξυπνητήρι.

Αν και το Simon δεν απέκτησε ποτέ την φήμη του iPhone, κατάφερε να πουλήσει περίπου 50.000 κομμάτια.

Πηγή: oneman.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ