Το Netflix κινδυνεύει να χάσει 4 εκ. συνδρομητές

Κι αυτό μόνο στην αμερικανική αγορά.

Η Needham and Co είναι η τέταρτη χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street μέσα σε δύο μήνες που μείωσε την πιστοληπτική της ικανότητα για το Netflix  την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός από νέες συνδρομητικές υπηρεσίες streaming θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 4 εκατομμυρίων συνδρομητών στις ΗΠΑ το επόμενο έτος .

Η οικονομική αναλύτρια της Needham, Λάουρα Μάρτιν, που προέβη στην προαναφερθείσα ενέργεια, δήλωσε ότι το Netflix θα πρέπει να μειώσει τις τιμές για ανταγωνιστεί τις νεοφερμένες υπηρεσίες της Apple (Apple TV+) και της Walt Disney (Disney +). 

Η συγκεκριμένη ενέργεια της χρηματιστηριακής εταιρείας ήρθε μια μέρα μετά την κυριαρχία των ταινιών παραγωγής Netflix στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Χρυσής Σφαίρας του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, διεκδικούν 17 βραβεία σε τηλεοπτικές κατηγορίες και 17 σε κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών «Ιστορία Γάμου» και «Ιρλανδός». 

Η υπηρεσία  είχε 60,62 εκατομμύρια συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας συνδρομητικής βάσης της.

Η προσέγγιση αυτή συνοδεύτηκε με ένα αυξανόμενο χρέος, το οποίο ανερχόταν στα 12,43 δισ. δολάρια, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών.

Αναφέρεται ότι επειδή η εταιρεία αρνείται να προσθέσει διαφημίσεις στην πλατφόρμα της, αναγκάζεται να αυξάνει τις τιμές των πακέτων της, πράγμα που φέρνει ως αποτέλεσμα να φεύγουν οι συνδρομητές. 

Οι μετοχές της Netflix, οι οποίες ήταν υπό πίεση φέτος, υποχώρησαν 2,6% στα $ 294,50 στο χρηματιστήριο πριν την καμπάνα της Τρίτης.

Πηγή: Reuters, huffingtonpost.gr. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ