Αυτός είναι ο μισθός του νέου CEO της Google

Μπορείς να το αποκαλέσεις και αστρονομικό.

«Είναι πολλά τα λεφτά Πιτσάι» θα λένε από εδώ και πέρα φίλοι και γνωστοί στο νέο αφεντικό της Google. Ο Σουντάρ Πιτσάι, ο νέος διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google θα λαμβάνει δύο εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Και αν δεν ακούγεται ήδη αστρονομικό το ποσό υπάρχει και συνέχεια. 

Ακόμη,  θα πάρει δωρεάν, ως μπόνους απόδοσης, μετοχές αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη τριετία, όπως έγινε γνωστό και  από τα στοιχεία που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι η Alphabet έχει γίνει μια από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο (πάνω από 933 δισεκατομμύρια δολάρια), πάνω από την Amazon, αλλά πίσω από την Apple και τη Microsoft.

Ποιος είναι ο Σουντάρ Πιτσάι 

Είναι 47 ετών, κατάγεται από την Ινδία και εργάζεται για χάρη της Google τα τελευσία 15 χρόνια. Όντας επιτυχημένος, θεώρησαν πως είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Alphabet μετά την πρόσφατη αποχώρηση των δύο συνιδρυτών της εταιρείας Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου της Alphabet.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Λάρι Πέιτζ έπαιρνε έως το 2019 συμβολικό μισθό μόνο ενός δολαρίου το χρόνο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alphabet, ενώ από το 2020 η εταιρεία θα καταβάλει δύο εκατομμύρια δολάρια στον Πιτσάι, σύμφωνα με το Reuters. 

Όταν ανέλαβε τη διεύθυνση της Google το 2015, ο Πιτσάι είχε ετήσιο μισθό 652.500 δολάρια. Οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του 2018 έφθασαν σχεδόν τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 κέρδισε από τη Google μπόνους δωρεάν μετοχών ύψους 199 εκατ. δολάρια. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ