Η Huawei δίνει μάχη για την επιβίωσή της

Θα χρειαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Η «επιβίωση» είναι η προτεραιότητα για τη Huawei τη χρονιά που έρχεται, όπως δήλωσε η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, μετά τις βαριές απώλειες από το μποϊκοτάζ των δυτικών χωρών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Έρικ Ου, τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ανέλθουν στα 850 δισ. γιουάν το 2019 (121 δισ. δολάρια) - περίπου 18% πάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τον Ιανουάριο του 2019, η εταιρεία, η οποία δεν μπορεί πλέον να συνεργαστεί με αμερικανικές εταιρείες για λόγους εθνικής ασφάλειας, προέβλεπε έσοδα από πωλήσεις ύψους 125 δισ. δολαρίων.

Στο μήνυμα του προς τους υπαλλήλους για τη νέα χρονιά, ο Ου δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρισκεται εν μέσω μίας «στρατηγικής και μακροπρόθεσμης» εκστρατείας ενάντια στον κινεζικό κολοσσό των τηλείκοινωνιών, η οποία θα δημιουργήσει ένα «προκλητικό περιβάλλον για την επιβίωση και την ευημερία της Huawei».

«Η επιβίωση θα αποτελέσει την πρώτη μας προτεραιότητα» το 2020, δήλωσε ο Ου. Η Huawei θα χρειαστεί να «ξεπεράσει τον εαυτό της» για να αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας - την απάντησή της στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google - για να «διασφαλίσει ότι μπορεί να συνεχίσει να πουλάει τα smartphones της στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Πηγές: Guardian, naftemporiki.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ