Νέο ρομπότ μας βοηθάει στη γυμναστική και στις δουλειές του σπιτιού (vid)

Η Samsung μας λύνει τα χέρια με τον Ballie.

Η Samsung παρουσίασε στο πλαίσιο της CES 2020 στο Λας Βέγκας ένα σφαιρικό ρομπότ, ονόματι Ballie, το οποίο αφήνει ήχους και κυλάει, ακολουθώντας το «αφεντικό» του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του naftemporiki.gr, το ρομπότ έχει μια ενσωματωμένη κάμερα έτσι ώστε να μπορεί να φωτογραφίζει και να αποθηκεύει «ξεχωριστές στιγμές», σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία. «Λατρεύω αυτόν τον τύπο» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χ.Σ. Κιμ, καθώς ο Ballie τον ακολουθούσε επί σκηνής.

Πέρα από το να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του, ο Ballie λειτουργεί ως «fitness assistant» και μπορεί επίσης να βοηθά με οικιακές εργασίες- πχ ενεργοποιώντας «έξυπνες» οικιακές συσκευές όπως ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, όταν αντιλαμβάνεται πως χρειάζεται καθάρισμα.

Το χαριτωμένο ρομποτάκι έχει προκαλέσει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να το παρομοιάζουν με ρομπότ από ταινίες, όπως τον ΒΒ-8 από τις πρόσφατες ταινίες Star Wars.

Το ρομπότ διαθέτει δυνατότητες αναγνώρισης φωνής, ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, κατά την παρουσίασή του η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στη virtual, ενεργοποιούμενη μέσω φωνής, βοηθό της, Bixby. Πάντως, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι ο Ballie τηρεί τα υπάρχοντα στάνταρ όσον αφορά στην ιδιωτικότητα και την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ο Μπέντζαμιν Μπράουν, εκπρόσωπος της Samsung, είπε στο BBC ότι «υπάρχουν δύο τεχνολογίες που βοηθούν στην υλοποίησή του. Η μία είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η άλλη το 5G. Αυτοί είναι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η Samsung το 2020».

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες τεχνολογίες, όπως πχ ένας μίνι εξωσκελετός που φοριέται στη μέση και τους μηρούς, ο οποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιείται στη γυμναστική ή από άτομα με κινητικά προβλήματα. Η συσκευή αυτή ονομάζεται Gems (Gait Enhancing and Motivating System).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ