Κατεχόμενα: Πανεπιστήμιο δημιούργησε πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα

Η παραγωγή του οχήματος αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

Έτοιμο είναι το πρωτότυπο ηλεκτρονικό όχημα με την ονομασία «Γκιουνσέλ», το οποίο ετοιμάστηκε από ομάδα του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο.
 
Συγκεκριμένα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο με φωτογραφία του αυτοκινήτου γράφει ότι για την κατασκευή του οχήματος υπάρχει συνεργασία με 800 κατασκευαστές από συνολικά 28 χώρες.
 
Στο αυτοκίνητο δόθηκε το όνομα «Γκιουνσέλ», το επίθετο του ιδιοκτήτη/ ιδρυτή του παράνομου πανεπιστημίου.
 
Για την κατασκευή του πρωτότυπου χρειάστηκαν 1,2 εκατομμύρια εργατοώρες ενώ εργάστηκαν για αυτό 109 μηχανικοί και επιστήμονες, σύμφωνα με τον «πρόεδρο» του «πανεπιστημίου» και γιό του ιδιοκτήτη Ιρφάν Σουάτ Γκιουνσέλ, προσθέτοντας ότι για το εγχείρημα αυτό χρειάστηκαν μελέτες και έρευνες οι οποίες διήρκησαν πέραν των 10 χρόνων.
 
Είπε ακόμα ότι αναμένεται να αρχίσει η παραγωγή του οχήματος το 2021 με δύο χιλιάδες αυτοκίνητα ενώ το 2025 αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή στις 20 χιλιάδες.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε ιδιωτική παρουσίαση στον «πρωθυπουργό» και ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ ενώ η «επίσημη» παρουσίαση θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου.
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Τατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, αναφέρθηκε στη σημασία της παραγωγής λέγοντας ότι αυτό θα είναι «σημείο καμπής» για την οικονομία του ψευδοκράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ