Νέο iPhone: Θα καθυστερήσει να βγει στην αγορά

Οι αναλυτές της JP Morgan θεωρούν ότι η πιθανή καθυστέρηση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους δύο μήνες.

Το λανσάρισμα της επόμενης σειράς συσκευών iPhone, που ίσως ονομάζεται iPhone 12, ενδέχεται να καθυστερήσει έως και δύο μήνες καθώς τόσο η ίδια η Apple όσο και οι προμηθευτές της αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

Αυτά υποστηρίζει ομάδα αναλυτών της JP Morgan τονίζοντας σε πρόσφατο σημείωμά τους ότι η καθυστέρηση του λανσαρίσματος για ένα ή δύο μήνες είναι κάτι που “μπορεί πραγματικά να συμβεί”. Το ενημερωτικό σημείωμα εκδόθηκε μόλις στις 25 Μαρτίου. 

Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στα ταξίδια λόγω του νέου κορωνοϊού μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην πιστοποίηση μέσω δοκιμών τόσο επιμέρους συστημάτων του νέου iPhone όσο και του τελικού προϊόντος. Αυτό το ενδεχόμενο θα οδηγούσε μοιραία σε καθυστέρηση της επίσημης παρουσίασης του επόμενου smartphone της Apple. 

Το Bloomberg ανέφερε πρόσφατα ότι το ξέσπασμα του Covid-19 ενδεχομένως καταστήσει δύσκολη για την Apple την δοκιμή των πρώτων εκδόσεων της νέας συσκευής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επιπλέον να αποστείλει μηχανικούς στην Κίνα, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια συναρμολόγησης, ώστε να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός των τηλεφώνων. 

Πάντως, οι αναλυτές της JP Morgan θεωρούν ότι η πιθανή καθυστέρηση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους δύο μήνες. “Πιστεύουμε ότι μία καθυστέρηση 1-2 μηνών στο λανσάρισμα του νέου iPhone μπορεί να συμβεί, αλλά είναι απίθανο η καθυστέρηση να ξεπεράσει το τρίμηνο” αναφέρουν οι αναλυτές στο σημείωμά τους, για να συμπληρώσουν ότι “η καθυστέρηση στην ανάπτυξη των αμερικανικών δικτύων 5G, με δεδομένους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που ισχύουν σήμερα, είναι πιθανό να αποτελέσει την κύρια αιτία καθυστερήσεων στο λανσάρισμα νέων συσκευών 5G, συνολικά”. 

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ