Η Apple ετοιμάζει ιστοσελίδα και εφαρμογή για τον κορωνοϊό

Σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο.

Η Apple και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως η κατασκευάστρια του iPhone συνεργάζεται με την κυβέρνηση Τραμπ και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για τη δημιουργία μιας εφαρμογής και μιας ιστοσελίδας που θα παρέχουν στους χρήστες οδηγίες από το CDC (Centers for Disease Control) σχετικά με την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός (Covid-19).

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr το οποίο επικαλείταο το πρακτορείο Reuters, η εφαρμογή, που θα είναι διαθέσιμη στο app store ως «COVID-19», θα κάνει στους χρήστες ερωτήσεις για συμπτώματα, τοποθεσία και παράγοντες κινδύνου και μετά θα παρέχει τις κατάλληλες οδηγίες από το CDC.

Η εφαρμογή επίσης θα δίνει απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα για την ασθένεια, με επίσημες πληροφορίες από το CDC. Οι ίδιες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.apple.com/covid19, η οποία θα είναι προσβάσιμη και σε χρήστες που διαθέτουν PC με Windows, τηλέφωνα Android και άλλες συσκευές που δεν είναι της Apple.

Η εταιρεία τόνισε πως δεν θα συλλέγει/ αποθηκεύει τις απαντήσεις που οι χρήστες δίνουν στην εφαρμογή και την ιστοσελίδα και ότι δεν θα αποστέλλονται σε κάποια κυβερνητική υπηρεσία.

Τα κεντρικά της Apple στη βόρεια Καλιφόρνια έχουν κλείσει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα πως η εταιρεία έκανε δωρεά 10 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών σε αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την αξιοποίηση της ομάδας της αλυσίδας προμηθευτών για τον εντοπισμό και την αγορά τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ