Καταρρέουν οι πωλήσεις των iPhones - Εφιαλτική βουτιά

Για τον Απρίλιο.

Βουτιά 77% σημείωσαν οι πωλήσεις των iPhone της Apple τον Απρίλιο λόγω του lockdown και των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την KeyBanc Capital Markets.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι πωλήσεις iPhone σημείωσαν πτώση 77% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ενώ παράλληλα μειώθηκαν κατά 56% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στο λουκέτο που μπήκε στα καταστήματα της Apple.

Τα εμπορικά καταστήματα της Apple άρχισαν να κλείνουν στις ΗΠΑ από τις 14 Μαρτίου, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην επιδείνωση των πωλήσεων. Οι αποστολές για τον μήνα Απρίλιο μειώθηκαν κατά 57% σε ετήσια βάση και 37% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Και παρότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν, δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν το κλείσιμο των καταστημάτων.

Επομένως οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, σε ετήσια βάση. Στις 2 Απριλίου παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση, λόγω μάλλον της οικονομικής βοήθειας που προσέφερε η κυβέρνηση Trump – 14% σε σχέση με την 1η Απριλίου.

Πάντως, όπως επισημαίνεται σχετικώς, οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερα μοντέλα, ενώ η ύφεση και η ανεργία πλήττουν τη χώρα.

Πηγή: bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ