Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το iPhone σας;

Με ποιες μεθόδους μπορείτε να προστατέψετε το iPhone σας από κακόβουλες ενέργειες.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του iOS είναι η ασφάλεια. Σπάνια περνάει κάποια κακόβουλη εφαρμογή στο App Store και η Apple έχει βρει την τέλεια ισορροπία όσον αφορά στην ασφάλεια των χρηστών iPhone.

Η ιστοσελίδα secnnews.gr αναφέρει σε άρθρο του τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να ενισχύσετε αυτή την ασφάλεια και ποιες ρυθμίσεις του iPhone πρέπει να ελέγξετε;

Χρησιμοποιείστε ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων χρησιμοποιεί το “123456” ως κωδικό πρόσβασης. Συγκεκριμένα, ένας στους 142 κωδικούς είναι το “123456”. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Για να εισαγάγετε νέο κωδικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Αναγνωριστικό προσώπου και κωδικός πρόσβασης (ή Touch ID & Κωδικός πρόσβασης σε παλαιότερα iPhone)
  • Εισαγάγετε τον υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης
  • Πατήστε “Επιλογές κωδικού πρόσβασης” για να δείτε ένα σύνολο επιλογών
  • Επιλέξτε μεταξύ “Προσαρμοσμένου Αλφαριθμητικού Κώδικα” (ο πιο ασφαλής) και Προσαρμοσμένου Αριθμητικού Κωδικού (δεύτερη καλύτερη επιλογή)
  • Ελέγξτε αν οι κωδικοί πρόσβασής σας έχουν χρησιμοποιηθεί

Εάν χρησιμοποιείτε το iCloud Keychain για να αποθηκεύσετε web passwords, πρέπει να μάθετε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να ελέγξετε αν ο κωδικός σας χρησιμοποιείται ήδη. Αυτό είναι κακό. Για να αλλάξετε τον κωδικό, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του iPhone> Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμοί> Website & App κωδικοί πρόσβασης.

Θα δείτε ένα γκρι τρίγωνο με θαυμαστικό δίπλα στον κωδικό που επαναχρησιμοποιείται. Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, πατήστε “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στον ιστότοπο”.

Ασφάλεια 
Μειώστε το χρόνο που μένει το iPhone ξεκλείδωτο

Πρέπει να ρυθμίσετε το χρονικό όριο κλειδώματος οθόνης του iPhone, ώστε να μην μένει ξεκλείδωτο για πολλή ώρα. Όταν κλειδώσει το iPhone, θα χρειαστεί κωδικός για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση. Επομένως, πρέπει να κλειδώνει γρήγορα.

Μπορείτε να αλλάξετε τον χρόνο αυτόματου κλειδώματος μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Οθόνη & Φωτεινότητα> Αυτόματο κλείδωμα.

Κρύψτε τα notification previews

Κρύψτε την προεπισκόπηση ειδοποιήσεων, ώστε να μην μπορεί να δει κάποιος άσχετος τις ειδοποιήσεις σας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ειδοποιήσεις και μετά πατήστε “Εμφάνιση προεπισκοπήσεων” και επιλέξτε “Όταν ξεκλειδώνεται”.

Επιπλέον συμβουλές

Επανεκκινήστε το iPhone σας κάθε εβδομάδα. Αυτό θα βελτιώσει την απόδοση, αλλά είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να προστατευτείτε από απομακρυσμένα exploits.

Λήψη και εγκατάσταση του iVerify στο iPhone

Το iVerify είναι ένας σαρωτής που διασφαλίζει ότι χρησιμοποιείτε τις βασικές λειτουργίες ασφαλείας, όπως τα Face / Touch ID και Screen Lock. Επίσης, ελέγχει αν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση iOS και εκτελεί σάρωση για την ανίχνευση πιθανών απειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ