Αυξάνεται ο όγκος δεδομένων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

Οι χαλαρώσεις δεν έριξαν τον όγκο που χρησιμοποιείται.

Συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά τόσο οι όγκοι δεδομένων όσο και λεπτών σταθερών και κινητών δικτύων επικοινωνίας, παρά την σημερινή χαλάρωση των μέτρων για περιορισμό της επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΓΕΡΗΕΤ) σε σύγκριση με τον εβδομαδιαίο μέσο όρο των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20, ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου αυξήθηκε κατά 23% (+3% έναντι της εβδομάδας 22-28 Ιουνίου ’20) και ο όγκος δεδομένων κινητού δικτύου κατά 31% (+12% έναντι της εβδομάδας 22-28 Ιουνίου ’20).
 
Έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20, ο όγκος λεπτών σταθερού δικτύου αυξήθηκε κατά 22% (+2% έναντι της εβδομάδας 22-28 Ιουνίου ’20) και ο όγκος λεπτών κινητού δικτύου κατά 28% (+1% έναντι της εβδομάδας 22-28 Ιουνίου ’20).
 
Το ΓΕΡΗΕΤ σημειώνει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις μεταβολές για το ενδεχόμενο να εντοπίζονται αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών με διάρκεια ενώ παράλληλα θα εξετάσει τα αποτελέσματα για το ενδεχόμενο να επηρεάζονται από εποχικότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ