Η δυναμική του TikTok στην Ευρώπη

Μπορεί ο Προέδρος Τραμπ να απείλησε το TikTok με απαγόρευση, μπορεί η Ινδία να ακύρωσε την εφαρμογή του μέσου από τα κινητά, το TikTok ωστόσο φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη.

Οι πιο πολυάριθμοι χρήστες του TikTok στην Ευρώπη, είναι οι Βρετανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg. Καθημερινά 17 εκατομμύρια Βρετανοί ξοδεύουν στην εφαρμογή, πάνω από μία ώρα την ημέρα φτάνοντας το TikTok σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας του, στο μισό σχεδόν των αποδόσεων του πιο διαδεδομένου social media, του Facebook που έχει 37 εκ. χρήστες.

Στοιχείο που επιβεβαιώνει την απήχηση που είχε η εφαρμογή στις μικρές ηλικίες, είναι ότι 40% των χρηστών ανήκουν στην κατηγορία 18 με 24.  

Το δημοσίευμα αποδίδει την επιτυχία του μέσου, μεταξύ άλλων και στην ανάγκη των χρηστών για πιο ψυχαγωγικές αναζητήσεις, ειδικά μέσα σε συνθήκες lockdown.

Οι πιο αφοσιωμένοι ωστόσο χρήστες του μέσου είναι οι Νορβηγοί. 1,5 εκατομμύρια Νορβηγοί χρήστες του TikTok ανοίγουν την εφαρμογή 17 φορές την ημέρα, αφιερώνοντας 74 λεπτά με κύλιση σε βίντεο.

Στην Γαλλία, οι χρήστες έφτασαν τα 11 εκατομμύρια οι οποίοι κατά μέσο όρο παρακολουθούν το μέσο πάνω από μία ώρα την ημέρα. Οι χρήστες στη Γερμανία έφτασαν τα 10,7 εκατομμύρια, στην Ισπανία τα 8,8, στην Ιταλία 9,8.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του TikTok είναι γυναίκες: Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι το 65%. Στην Ισπανία, σχεδόν τα τρία τέταρτα των χρηστών TikTok είναι γυναίκες. Το σκανδιναβικό κοινό της TikTok είναι πιο ομοιόμορφα κατανεμημένο σε επίπεδο φύλου: στη Νορβηγία και τη Σουηδία, το 44% των χρηστών είναι άνδρες.

Η βάση χρηστών της TikTok, στα 690 εκατομμύρια παγκοσμίως από τον Ιούλιο, χάνεται σε σύγκριση με το Facebook, το οποίο έχει 2,7 δισεκατομμύρια MAU παγκοσμίως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ