Μέχρι το 2026 σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θα έχουν smartphone!

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προμηθευτές smartphone σύμφωνα με το Statista

του Χρίστου Πέτρου 

Οι άνθρωποι παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτή της στιγμή smart phone, είναι κατά πολύ περισσότεροι απ' αυτούς που δεν χρησιμοποιούν!

Σύμφωνα με την τελευταία σχετική μέτρηση του Statista, η αναλογία αυτή θα έχει μάλιστα αυξητική τάση υπέρ των χρηστών, στα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι μέχρι το 2026 οι κάτοχοι - χρήστες smartphone θα ξεπεράσουν τα 7,5 δισεκατομμύρια. 

 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία του ΟΗΕ αναφορικά με τον πληθυσμό της γης, το 2020 υπολογιζόταν στα 7.8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Βάσει μαθηματικών μοντέλων, σύμφωνα πάντα με τον ΟΗΕ ο πληθυσμός της γης αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους μεταξύ 2025 με 2030. Ως εκ τούτου μέχρι το τέλος της δεκαετία, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στη γη θα είναι κάτοχoi smartphone.

Πόσες συνδρομές smartphone είναι ενεργές παγκοσμίως;
Ο αριθμός των συνδρομών smartphone παγκοσμίως σήμερα υπερβαίνει τα έξι δισεκατομμύρια και προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. Η Κίνα, η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών smartphone τα τελευταία χρόνια.

Οι πωλήσεις smartphone εξισορροπούνται
Η αγορά smartphone εξακολουθεί να έχει υψηλό δυναμικό ανάπτυξης καθώς ο ρυθμός διείσδυσης smartphone εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από 70% σε πολλές χώρες με υψηλή πυκνότητα, ιδίως την Κίνα και την Ινδία. Τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς smartphone συνέχισαν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, παρά τις στάσιμες πωλήσεις, λόγω της αυξανόμενης μέσης τιμής πώλησης των smartphone.

Κορυφαίοι προμηθευτές smartphone
Οι κορυφαίοι πωλητές smartphone σήμερα είναι η Samsung και η Apple. Αυτές οι εταιρείες τεχνολογίας αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ όλων των αποστολών smartphone παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: statista.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ