Πόσο αξίζει συνολικά Microsoft;

Η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, έχει πλέον φτάσει τα 823 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα 823 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται πλέον η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Ο μεγάλος τεχνολογικός κολοσσός εκτόπισε την Amazon (αξίας 805 δισεκατομμύρια δολαρίων) από τη δεύτερη θέση της κατάταξης των πιο υψηλών σε χρηματιστηριακή αξία αμερικανικών εταιρειών. 

Εκτιμάται ότι η Microsoft είδε την αξία των μετοχών της να αυξάνεται σε ποσοστό 25% κατά τη διάρκεια του 2018.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του pestaola.gr, τα πρωτεία στην κατηγορία κατέχει η Apple, καθώς η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, αλλά η Microsoft έδειξε μια πολύ θετική εικόνα στα οικονομικά αποτελέσματα του περασμένου τριμήνου, στοιχείο που φάνηκε να ικανοποιεί τους επενδυτές, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην χρηματιστηριακή εικόνα της εταιρείας.

Η αλλαγή στην κατάταξη στο αμερικανικό χρηματιστήριο θεωρείται ότι οφείλεται στην αρνητική εικόνα που έχουν σχηματίσει οι επενδυτές από τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon, σε σχέση με τα θετικά μεγέθη που παρουσίασε η Microsoft. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι για να καταφέρει η Microsoft να φτάσει σε αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα πρέπει να σημειώσουν οι μετοχές της άνοδο της τάξης του 22%, σενάριο που δεν θεωρείται ανέφικτο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ