Καταρρέει η μετοχή της Twitter – Στον «πάγο» η εξαγορά από τον Έλον Μασκ

Δεύτερες σκέψεις από τον Μασκ, μετά τα στοιχεία για τον αριθμό των fake profile

Στον πάγο φαίνεται ότι μπαίνει (προς ώρας) η ολοκλήρωση του deal για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, καθώς ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κάνει… δεύτερες σκέψεις, περιμένοντας περισσότερα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των fake ή spam λογαριασμών. 

«Το deal για το Twitter μπαίνει προσωρινά σε αναμονή, περιμένοντας τις λεπτομέρειες που υποστηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι spam / fake λογαριασμοί πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών» ανακοίνωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, σε ανάρτησή του.

Στον απόηχο αυτής της δήλωσης, η μετοχή του Twitter στην προ-αγορά της Wall Street αμέσως κατρακύλησε στο -19%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά σχεδόν 5%.  

Οι μέτοχοι του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν το σύνολο των μετοχών της εταιρείας στον Έλον Μασκ έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων. Ας σημειωθεί ότι ο ιδρυτής της Tesla, μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών, έχει ήδη αποκτήσει ένα ποσοστό άνω του 9%. 

Ωστόσο, η εν λόγω συμφωνία έχει προκαλέσει διάφορες συζητήσεις στο εσωτερικό της Tesla, της SpaceX και των υπόλοιπων εταιρειών του Μασκ, καθώς όλοι ανησυχούν μήπως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος βάζει ακόμη ένα «καρπούζι στη μασχάλη του».

Ερωτηματικά προκύπτουν και για τον τρόπο χρηματοδότησης του deal, με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να προχωράει σε διαδοχικές πωλήσεις μετοχών της Tesla, προκειμένου να αυξήσει τη διαθέσιμη ρευστότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ