Κυπριακή αποστολή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Διακόσια άτομα, διοργανωτές, εθελοντές και διαγωνιζόμενοι από 6 χρονών με τους προπονητές-εκπαιδευτές και τις οικογένειες τους αποτελούν την κυπριακή αποστολή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex International που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας από 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2018.

Ανακοίνωση από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής αναφέρει ότι στο Robotex Cyprus που πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμμετείχαν 871 διαγωνιζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και ενήλικες. Οι 125 νικητές του διαγωνισμού που βραβεύτηκαν το Σεπτέμβριο σε ειδική τελετή, κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex.
 
"Έτσι, τέλος του Νοέμβρη οι περισσότεροι με δικά τους έξοδα θα ταξιδέψουν για την πιο μαγική εμπειρία ρομποτικής. Το CCS, ενώ έχει πολύχρονη εμπειρία στη διοργάνωση των εθνικών αποστολών που εκπροσωπούν την Κύπρο σε διεθνείς διαγωνισμούς στους τομείς των Τεχνολογιών, Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ – ICT) , είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει τέτοια απήχηση από το ευρύ κοινό" αναφέρεται.

Προστίθεται ότι "ο εντυπωσιακός αριθμός της Κυπριακής αποστολής στην Εσθονία αποδεικνύει ότι οι μη κερδοσκοπικοί στόχοι του CCS για αναβάθμιση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και προσέλκυση νέων σε τομείς STEM γενικότερα έχουν επιτευχθεί".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ