Revolut: Απέκτησε Ευρωπαϊκή Τραπεζική Άδεια

Με στόχο να γίνει η Amazon του Banking.

Η Revolut λαμβάνει ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια με έναρξη λειτουργίας το 2019
Η Revolut θα αρχίσει να δέχεται καταθέσεις και να προσφέρει λιανικό και επιχειρηματικό δανεισμό.
Η Revolut κάνει ένα ακόμα βήμα για να γίνει η Amazon του banking

Η Revolut αποκάλυψε σήμερα τα σχέδια της για πλήρεις υπηρεσίες τρεχούμενων λογαριασμών, καταναλωτικά δάνεια και μηδενικές προμήθειες για διαπραγμάτευση μετοχών, δεδομένου ότι η fintech με έδρα το Λονδίνο διαθέτει πλέον ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια.

Η Revolut θα ξεκινήσει την εφαρμογή της άδειας το προσεχές έτος, αρχικά με στόχο τις μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες, πριν τελικά μεταβιβάσει την τραπεζική άδεια σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Ξεκινώντας πριν από τρία μόλις χρόνια, η Revolut αρχικά συγκέντρωσε πελάτες, δίνοντας τους την άνεση να κάνουν συναλλαγές και να στέλνουν λεφτά στο εξωτερικό με την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία. Από τότε, η εταιρεία έχει προσελκύσει πάνω από τρία εκατομμύρια πελάτες προσφέροντας ανασκοπήσεις δαπανών, ελέγχους προϋπολογισμού και έξυπνους τρόπους αποταμίευσης.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η εταιρεία άρχισε να προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν έκθεση σε κρυπτονομίσματα μέσω της εφαρμογής και τον Αύγουστο ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη διαπραγμάτευσης μετοχών χωρίς προμήθειες σε ολόκληρη την Ευρώπη στις αρχές του 2019.

Η νέα τραπεζική άδεια θα επιτρέψει στους πελάτες της Revolut να ξεκινήσουν την κατάθεση των μισθών τους, που θα προστατευθούν μέχρι και 100.000 ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασφάλισης Καταθέσεων. H Revolut θα αρχίσει επίσης να εργάζεται για την παροχή υπεραναλήψεων (overdrafts), προσωπικών και επιχειρηματικών δανείων σε ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς δανειστές.

"Με την εξασφάλιση της τραπεζικής μας άδειας, την πλατφόρμα δωρεάν διαπραγμάτευσης μετοχών να προχωράει κανονικά και των πέντε νέων διεθνών αγορών σε τελικό στάδιο, κάνουμε πράξη τη φήμη που έχουμε χτίσει ως η «Amazon του banking». Το όραμά μας είναι απλό: μια εφαρμογή με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, απ’ όπου μπορούν να διαχειριστούν κάθε πτυχή της οικονομικής σας ζωής με τις καλύτερες τιμές και τεχνολογίες", δήλωσε ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut.

Παρόλο που έχει εξασφαλιστεί η άδεια, θα χρειαστεί κάπου μεταξύ τριών και έξι μηνών για τη Revolut να ξεκινήσει να διαβιβάζει τις τραπεζικές άδειες σε όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Εκτός από την έναρξη των διεθνών αγορών και το χτίσιμο μιας πλατφόρμας διαπραγμάτευσης μετοχών χωρίς προμήθειες, ένας από τους βασικούς τομείς εστίασης για την εταιρεία είναι να εισέλθει στον δανεισμό. Η Revolut σχεδιάζει να προσφέρει πρωτότυπες διευκολύνσεις υπερανάληψης καθώς και προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια σε ανταγωνιστικές τιμές.

"Το όραμά μας είναι ότι οι πελάτες μας, είτε ατομικοί είτε επιχειρηματικοί, να είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για δάνειο σε μόλις δύο λεπτά από το κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να έχουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους σχεδόν αμέσως. Θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατική διαδικασία και θα προσφέρουμε φθηνότερες υπηρεσίες από τους παραδοσιακούς δανειστές ».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, η Revolut έχει αυξηθεί αστρονομικά. Η εταιρεία ανοίγει καθημερινά μεταξύ 8.000 και 10.000 τρεχούμενους λογαριασμούς και πραγματοποιεί συναλλαγές άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα σε αξία. Όσον αφορά τα έσοδα, η Revolut έχει πενταπλασιάσει τα έσοδα σε ετήσια βάση και ακόμη ενώ έχει ήδη κάνει break even από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Revolut ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019. Η παγκόσμια επέκταση θα επιτρέψει στους πελάτες της Revolut στην Κύπρο και την Ευρώπη να αποκτήσουν τοπικό λογαριασμό σε όλες τις νέες αγορές, ακόμη και να στείλουν δωρεάν και άμεσα εμβάσματα σε αυτές τις χώρες.

"Η Revolut παραμένει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος λογαριασμός fintech στην Κύπρο, αλλά αυτό δεν μας επαναπαύει. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι η Revolut να είναι η πιο δημοφιλής κάρτα σε ολόκληρη την Κύπρο και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε εκεί μόλις αρχίσουμε να διαθέτουμε πλήρεις τρεχούμενους λογαριασμούς, καταναλωτικά δάνεια και δωρεάν διαπραγμάτευση μετοχών σε όλη την χώρα", δήλωσε ο Δημήτρης Λιτσικάκης, Country Manager της Revolut για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Η χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδος είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους του χρόνου, με εκατομμύρια ανθρώπους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για Χειμερινές διακοπές, ή να ψωνίζουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα τους μέσω internet. Για το λόγο αυτό, η Revolut προσφέρει δωρεάν παραγγελία της πρώτης κάρτας για νέους ή υφιστάμενους χρήστες μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ REVOLUT

Η Revolut ιδρύθηκε στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2015 ως ψηφιακή εναλλακτική λύση στις μεγάλες τράπεζες από τους Nik Storonsky και Vlad Yatsenko. Ενώ η Fintech αρχικά συγκέντρωσε πελάτες, επιτρέποντάς τους να ξοδεύουν και να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό με τη διατραπεζική συναλλαγματική ισοτιμία, η εταιρεία έχει προσελκύσει από τότε πάνω από τρία εκατομμύρια πελάτες στην Ευρώπη με τις επισκοπήσεις δαπανών, τους ελέγχους προϋπολογισμού, έξυπνους τρόπους αποταμίευσης και την διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.

Μέχρι σήμερα, η Revolut έχει αντλήσει περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, από αξιοσημείωτες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των οίκων Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital και DST Global. Η υψηλής ανάπτυξης Fintech ανοίγει σήμερα περίπου 8.000 νέους τρεχούμενους λογαριασμούς κάθε μέρα και επεξεργάζεται συναλλαγές που ξεπερνούν σε αξία τα $4 δισεκατομμύρια τον μήνα.