Έλον Μασκ vs Τιμ Κουκ: Η Apple απείλησε ότι θα αποσύρει το Twitter από το App Store

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κήρυξε και επίσημα πόλεμο στη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο

Ένας πόλεμος στον οποίο διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια δολάρια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ανάμεσα σε Apple και Twitter αλλά πλέον φαίνεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο καθώς ο Έλον Μασκ κατηγόρησε την Apple για λογοκρισία και μονοπωλιακές πρακτικές σε μια σειρά από tweets, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία «σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό» τις διαφημίσεις στο Twitter. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter αναρωτιέται αν η Apple και ο διευθύνων σύμβουλός της Τιμ Κουκ «μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

«Η Apple έχει επίσης απειλήσει να βγάλει το Twitter από το App Store της, αλλά δεν μας λέει το γιατί», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Ο Μασκ επέκρινε επίσης την προμήθεια του 30% που παίρνει η Apple από την πλειοψηφία των πωλήσεων που γίνονται μέσω του App Store της. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία όπου μια πινακίδα αυτοκινητόδρομου δίνει δύο επιλογές: «Πλήρωσε 30%» ή «πήγαινε σε πόλεμο». Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας επιλέγει τον δρόμο του πολέμου (έκτοτε το tweet σβήστηκε, χωρίς να είναι σαφής ο λόγος).

Πολλές μικρότερες εταιρείες έχουν επικρίνει στο παρελθόν την προμήθεια του 30% της Apple στο App Store. Η χρέωση αυτή είναι και το αντικείμενο μιας συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης μεταξύ της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών όπως το Fortnite, Epic Games, και του τεχνολογικού γίγαντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ ασκεί κριτική στο App Store της Apple. Τον Μάιο, είχε πει ότι η προμήθεια του 30% είναι «κυριολεκτικά 10 φορές υψηλότερη από ό,τι θα έπρεπε».

Ωστόσο, οι χθεσινοβραδινές επιθέσεις κλιμακώνουν τη διαμάχη μεταξύ Μασκ και Κουκ. Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ τοποθετείται δημοσίως κατά άλλων δισεκατομμυριούχων, αφού στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική μέσω του Twitter σε επιχειρηματίες όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπιλ Γκέιτς.

ΠΗΓΗ: newmoney

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιθεωρήσεις σε σφαγεία στο πλαίσιο εκστρατείας για αδήλωτη εργασία
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ