Μαχαίρι στα iPhone από την Apple;

Ο αμερικανικός κολοσσός μειώνει την σχεδιαζόμενη παραγωγή του διαστήματος Ιανουαρίου- Μαρτίου για τα τρία νέα μοντέλα iPhone κατά περίπου 10%.

Μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για τα έσοδά της, η Apple αναθεωρεί τώρα προς τα κάτω και το στόχο για την παραγωγή των iPhone στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας Nikkei Asian Review ο αμερικανικός κολοσσός μειώνει την σχεδιαζόμενη παραγωγή του διαστήματος Ιανουαρίου- Μαρτίου για τα τρία νέα μοντέλα iPhone κατά περίπου 10%.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Apple έχει ζητήσει ήδη από τον περασμένο από προμηθευτές της να παράξουν λιγότερες συσκευές των XS, XS Max και XR. To αίτημα έγινε δηλαδή πριν από την ανακοίνωση της νέας πρόβλεψης για τα έσοδα. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, όταν αποκάλυψε την υποβάθμιση των προβλέψεων, η εταιρεία επικαλέστηκε την επιβράδυνση της ζήτησης για iPhone στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά έξυπνων κινητών στον κόσμο, η οποία και κατεβάζει ταχύτητα εν μέσω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ. Μερίδα αναλυτών, αλλά και αρκετοί καταναλωτές έχουν χαρακτηρίσει τα νέα iPhone υπερβολικά ακριβά. 

Η Canalys υπολογίζει ότι οι πωλήσεις έξυπνων κινητών στην Κίνα μειώθηκαν 12% πέρυσι, ενώ αναμένει περαιτέρω πτώση τους κατά 3% φέτος. Θα υποχωρήσουν έτσι κάτω από τις 400 εκατ. συσκευές για πρώτη φορά από το 2014.

Πηγές: Reuters, naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ