Πώς τα AirPods της Apple βοηθούν στις παρακολουθήσεις

Διχογνωμία μεταξύ των χρηστών έχει προκαλέσει ένα όχι και τόσο γνωστό μέχρι χθες χαρακτηριστικό των Airpods που αρχικά σχεδιάστηκε για να διευκολύνει άτομα με προβλήματα ακοής αλλά εντέλει αποδεικνύεται ένα χρήσιμο εργαλείο για υποκλοπές. Ο λόγος για το Live Listen, όπου χρήστες στο 
 Reddit και στο Twitter, επισημαίνουν ότι σε συνδυασμό με τα Airpods μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ακούτε συνομιλίες που διεξάγονται στο διπλανό από εσάς δωμάτιο.

«Αν έχετε τα AirPods, μπορείτε να ενεργοποιήσετε  το "Live Listen" και να αφήσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού και να αποχωρήσετε. Από τα Airpods σας θα ακούσετε εύκολα τι συζητιέται ακόμα κι αν δεν είστε στο χώρο» επισημαίνει κάποιος στο Twitter καταλήγοντας «μπορείτε να με ευχαριστήστε αργότερα».

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Live Listen», αρκεί να έχετε ενεργοποιήσει τα AirPods σας και να μπείτε στο drop down μενού του iPhone όπου και θα δείτε το σύμβολο των ακουστικών με το αντίστοιχο «on-off».

Αφού το ενεργοποιήσετε,μπορείτε μέχρι και να τροποποιήσετε την ευαισθησία του ακουστικού, ώστε να λαμβάνει περισσότερο ή λιγότερο ήχο. 


Στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει ευρέως στο Twitter, όταν το ελάχιστα γνωστό χαρακτηριστικό των Aipods έγινε viral, κάποιοι φαίνονται επιφυλακτικοί υοπγραμμίζοντας ότι αποτελεί εργαλείο κλειδί για μελλοντικούς υποκλοπείς. 

«Η λειτουργία Live Listen του iPhone σε συνδυασμό με τα AirPods θα προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον» αναφέρει ένας χρήστης.

Πηγή: insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ