Ίλον Μασκ: Κέρδισε 11 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

Τι είπε για την Tesla και το 420 της... μαριχουάνας

Ο Ίλον Μασκ φαίνεται ότι τα κατάφερε για μία ακόμα φορά: παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας σκληρής δικαστικής μάχης σχετικά με δύο περιβόητα tweets του 2018, η καθαρή του περιουσία εκτοξεύτηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος καταθέτει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, απαντώντας στην ομαδική αγωγή που κατέθεσαν επενδυτές της Tesla, ισχυριζόμενοι ότι ο Μασκ τους παραπλάνησε υποστηρίζοντας ότι «εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ιδιωτική την Tesla στα 420 δολάρια, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση».

Ωστόσο, ενώ ο Μασκ είχε συναντηθεί με στελέχη ενός σαουδαραβικού κρατικού επενδυτικού ταμείου σχετικά με τη χρηματοδότηση που θα χρειαζόταν για να ιδιωτικοποιήσει την Tesla, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τους επενδυτές να υποστηρίζουν ότι το tweet βασίστηκε σε ένα ψέμα που τους κόστισε δισεκατομμύρια.

Ο Μασκ κατέθεσε για πρώτη φορά την Παρασκευή – και σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έκτοτε η περιουσία του εκτοξεύτηκε στα 145,2 δισεκατομμύρια δολάρια – ένα άλμα περίπου 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων – που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη διήμερη αύξηση από τον Νοέμβριο.

Ο Μασκ υποστήριξε ότι το tweet του «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» δεν ήταν αστείο και ότι εκείνη την εποχή πίστευε ότι η συμφωνία με τους Σαουδάραβες ήταν ασφαλής.

«Η κατανόησή μου ήταν ότι θα προχωρήσουν στη συμφωνία», είπε ο Μασκ κατά τη διάρκεια της δίκης, σύμφωνα με το CNN.

Το 420 και η μαριχουάνα
Πρόσθεσε ότι το αφεντικό του ταμείου της Σαουδικής Αραβίας «ήταν κατηγορηματικό στην υποστήριξή του για την ιδιωτικοποίηση της Tesla όταν συναντηθήκαμε», αλλά με τον καιρό «φάνηκε να κάνει πίσω».

Ανεξάρτητα από αυτό, είπε ότι ακόμη και χωρίς το ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, είχε αρκετό προσωπικό πλούτο για να προχωρήσει ο ίδιος την υπόθεση με την Tesla εάν χρειαζόταν, και είχε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσει τις μετοχές του στο SpaceX.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε επίσης ότι αποφάσισε να μοιραστεί τα tweets καθώς ανησυχούσε ότι σύντομα θα διαρρεύσουν λεπτομέρειες στον Τύπο και ότι απλώς προσπαθούσε να ξεπεράσει την ιστορία για να «βεβαιωθεί ότι όλοι οι επενδυτές θα είναι σε ισότιμη βάση».

Επέμεινε επίσης ότι το συγκεκριμένο ποσό των 420 δολαρίων δεν ήταν αστείο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός 420 ήταν ένας δημοφιλής κωδικός για τη μαριχουάνα.

Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι αντιπροσώπευε περίπου 20% premium στην τιμή της μετοχής.

«Υπάρχει κάποιο κάρμα γύρω από το 420, αν και θα έπρεπε να αναρωτηθώ αν αυτό είναι καλό ή κακό κάρμα σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε.

Ο δικηγόρος του, Alex Spiro, ισχυρίστηκε επίσης ότι ενώ η επιλογή των λέξεων του Μασκ ήταν κακή, τα tweets δεν συνιστούσαν απάτη και ότι δεν είχε σκοπό να παραπλανήσει οποιονδήποτε επενδυτή.

«Στην βιαστική, απερίσκεπτη κατάστασή του έγραψε στο Twitter τη λάθος λέξη», είπε ο κ. Spiro, προσθέτοντας ότι στο μυαλό του Μασκ, η «χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη».

ΠΗΓΗ: ΟΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζητούν εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού και αντισταθμιστικά μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ