Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει σε Facebook και Instagram

Η Meta ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί του Τραμπ δεν αποτελούν πλέον σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια

O τεχνολογικός κολοσσός Meta, δίνει στον Ντόναλντ Τραμπ τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Facebook και το Instagram, καθώς ανακοίνωσε ότι θα βάλει τέλος τη διετή αναστολή των λογαριασμών του.

Η αναστολή θα λήξει «τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε η Meta.

Mε μια δήλωση, ο Νικ Κλεγκ, πρόεδρος του Meta για τις διεθνείς υποθέσεις, είπε ότι το κοινό «θα πρέπει να μπορεί να ακούσει τι λένε οι πολιτικοί του».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποβλήθηκε επ’ αόριστον από το Facebook και το Instagram μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο το 2021.

Η εταιρεία είχε προβεί σε αυτή την κίνηση αφότου ο Τραμπ επαίνεσε «τους ανθρώπους που ενεπλάκησαν σε βία στο Καπιτώλιο», είπε ο Κλεγκ.

Και πρόσθεσε ότι η εξέταση της Meta βρήκε ότι οι λογαριασμοί του Τραμπ δεν αποτελούν πλέον σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Όμως, λόγω των προηγούμενων «παραβάσεών» του, ο Τραμπ θα αντιμετωπίζει πλέον αυστηρές ποινές για παραβάσεις που επαναλαμβάνονται.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζουν να επιτραπεί στον Τραμπ να επιστρέψει στο Facebook καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία ξανά το επόμενο έτος.

Ο Τραμπ έκανε μία ανάρτηση στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social, λέγοντας ότι το Facebook «έχασε δισεκατομμύρια» αφότου απαγόρευσε «τον αγαπημένο σας πρόεδρο, εμένα».

«Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει ποτέ να ξανασυμβεί σε έναν εν ενεργεία πρόεδρο ή σε οποιονδήποτε άλλον που δεν αξίζει αντίποινα!», έγραψε.

Η meta ανακοίνωσε ότι μπορεί να περιορίσει την εμβέλεια ορισμένων θέσεων του Τραμπ εάν στοχεύουν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των επερχόμενων εκλογών ή σχετίζονται με τη συνωμοτική ομάδα QAnon. «Αυτό το βήμα θα σήμαινε ότι το περιεχόμενο θα παρέμενε ορατό στον λογαριασμό του κ. Τραμπ, αλλά δεν θα εμφανιζόταν στη ροή των άλλων χρηστών, ακόμα κι αν ακολουθούν τον κ. Τραμπ», αναφέρει η ανάρτηση στο blog της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: newmoney
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα Ask Wire: Η Λεμεσός θα μπορούσε να έχει ακόμη 8.000 διαμερίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ