Τον «ανταγωνιστή» του Twitter σχεδιάζει το Facebook

Η νέα πλατφόρμα μπορεί να ανακοινωθεί στο τέλος Ιουλίου

Στη δημιουργία ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης που θα βασίζεται σε κείμενο, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Twitter, προσανατολίζεται η Meta, όπως αναφέραν πηγές στο BBC.

Η νέα πλατφόρμα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να ακολουθούν λογαριασμούς που ακολουθούν ήδη στο Instagram, και ενδεχομένως θα μπορούσε να τους επιτρέψει να προσελκύσουν χρήστες από αποκεντρωμένες πλατφόρμες όπως το Mastodon.

«Εξερευνούμε ένα αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για την κοινή χρήση ενημερώσεων κειμένου», είπε η πηγή BBC και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους».

Ο Chief Product Officer της Meta, Chris Cox, είπε ότι η κωδικοποίηση ήταν σε εξέλιξη στην πλατφόρμα. Ο τεχνολογικός γίγαντας σκοπεύει να το κυκλοφορήσει σύντομα, αν και δεν έχει δοθεί ημερομηνία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να συμβεί και στα τέλη Ιουνίου.

Ώθηση από το Instagram
Το δίκτυο που βασίζεται σε κείμενο – το οποίο έχει τίτλο εργασίας P92 – θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγαλύτερος αντίπαλος του Twitter του Ίλον Μασκ από το BlueSky ή το Mastodon.

Ενώ και τα δύο έχουν προσελκύσει χρήστες που έχουν απογοητευτεί από το Twitter, είναι δύσκολο να ξεκινήσει κανείς από την αρχή σε ένα νέο κοινωνικό δίκτυο και να ξαναχτίσει μια κοινότητα.

Αλλά η κοινότητα του Instagram είναι τεράστια. Η Meta λέει ότι έχει περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες, κάτι που υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν το Twitter – αν και τα στοιχεία του δεν μπορούν πλέον να επαληθευτούν.

Εάν ακόμη και το 25% των χρηστών του Instagram μπορεί να πεισθεί να χρησιμοποιήσει το P92 (αναμφίβολα θα έχει ένα πιο σέξι όνομα όταν κυκλοφορήσει), θα γίνει αμέσως μεγαλύτερο από τον παλαιότερο αντίπαλό του.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Λονδίνο προς την Τράπεζα Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ