Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο των ΜΕD9 - Συμμετέχει ο Υφ. Καινοτομίας

Η Υπουργικής Σύνοδος των MED9 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Μάλτα

Η αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων θα τεθεί στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου των MED9 για την Ψηφιακή Οικονομία, στη Μάλτα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η Υπουργικής Σύνοδος των MED9 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο της Μάλτας.

Όπως αναφέρεται, η σύγκληση της συνόδου των εννέα μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ πραγματοποιείται για την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών, βέλτιστων πρακτικών και ερευνητικών ευρημάτων αιχμής στους δυναμικούς τομείς των προηγμένων ψηφιακών τεχνολόγων και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας.

Το επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική ασφάλεια, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, η πολιτιστική κληρονομιά, η κυβερνοασφάλεια, η εκπαίδευση και ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, καθώς και η έρευνα και καινοτομία με χρήση αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης.

Σκοπός της Συνόδου είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση αυτών των τεχνολογιών στην περιοχή της Μεσογείου ως εργαλείο αντιμετώπισης προκλήσεων, καθώς και η χρήση τους ως άμυνα έναντι πιθανών απειλών, συμπεριλαμβανομένων των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Στη σύσκεψη θα υπογραφεί Κοινή Δήλωση των εννέα κρατών μελών της Μεσογείου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με την οποία οι MED9 αναγνωρίζουν τις δυνατότητες μετασχηματισμού της τεχνητής νοημοσύνης στη διαμόρφωση του ψηφιακού μας μέλλοντος, και δεσμεύονται  για συλλογικές δράσεις οι οποίες θα οδηγήσουν την περιοχή της Μεσογείου μπροστά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τρομάζουν τα 2 ευρώ το λίτρο στα καύσιμα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ