Ράλι σε υψηλό 17μήνου για το Bitcoin - Πώς επιδρά ο πόλεμος στο Ισραήλ

Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου περίπου ενάμιση έτους εκτινάχθηκε το Bitcoin, καταγράφοντας ράλι 10%, συμπαρασύροντας στην άνοδο τις μετοχές που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα, καθώς οι εικασίες σχετικά με την πιθανότητα ενός αμοιβαίου κεφαλαίου διαπραγματεύσιμου σε bitcoin αναθερμαίνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε έως 34.283 δολάρια. Ο μικρότερος αντίπαλός του το Ether σημείωσε επίσης άνοδο 6%, φτάνοντας σε υψηλό δύο μηνών και σπάζοντας τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.

Οι προσδοκίες για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin (ETF) έχουν αυξηθεί μετά τις αναφορές αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένου του Reuters , ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ότι ήταν λάθος να απορριφθεί μια αίτηση από την Grayscale Investments.

Η προοπτική ενός spot bitcoin ETF φαίνεται να οδηγεί σε ευρύτερες ροές στο κρυπτονόμισμα, καθώς θα επέτρεπε σε ένα ευρύτερο σύνολο επενδυτών να αγοράσουν χωρίς να το διαπραγματεύονται απευθείας.

«Η αγορά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προχωρήσει στην έγκριση ενός φυσικού ETF BTC, με τη συναίνεση ότι θα συμβεί κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αν όχι νωρίτερα», δήλωσε ο Matthew Dibb, CIO στο crypto asset manager Astronaut Capital.

Ασφαλές καταφύγιο;

Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος έρχεται επίσης καθώς είναι πλέον διάχυτη η ανησυχία στις αγορές σχετικά με τον κίνδυνο ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς να γίνει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

«Έχουμε δει πρόσφατες γεωπολιτικές εντάσεις να οδηγούν τη ζήτηση για σπάνια περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου τόσο του φυσικού χρυσού όσο και του bitcoin, τον οποίο πολλοί επενδυτές θεωρούν ψηφιακό χρυσό», δήλωσε στο Bloomberg ο Zach Pandl, διευθύνων σύμβουλος έρευνας στην Grayscale Investments, διαχειριστής crypto asset.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Θέμα ημερών η υλοποίηση του Σχεδίου Ενοίκιο Έναντι Δόσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ