Οι εταιρείες έχουν «απίστευτη ανάγκη» για αυτήν την δεξιότητα, λέει η Google

Στον συγκεκριμένο κλάδο η ζήτηση εργασίας θα αυξηθεί κατά 32% την επόμενη δεκαετία, υπολογίζει η Google, με τους μισθούς να ξεπερνούν τις $100.000 τον χρόνο

Ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος στο διαδίκτυο.

Καθώς περισσότερες εταιρείες κινούνται στο διαδίκτυο, οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται και μάλιστα δραστικά. Το FBI έχει δει μια αύξηση 300% στα αναφερόμενα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Καθώς αυξάνεται η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων, αυξάνεται και η ζήτηση για ειδικούς στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Στην πραγματικότητα, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας στις ΗΠΑ προβλέπει ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο θα αυξηθεί κατά 32% την επόμενη δεκαετία — πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο για τα επαγγέλματα συνολικά.

Υπάρχουν σχεδόν 600.000 απλήρωτες θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή και περίπου 3,5 εκατομμύρια ανοιχτές θέσεις παγκοσμίως, λέει στο CNBC η Lisa Gevelber, διευθύντρια μάρκετινγκ της Google για την Αμερική. Παρόμοια είναι η τάση για την Ευρώπη.

Η κυβερνοασφάλεια είναι μια από τις πιο «υποτιμημένες» δουλειές εκεί έξω, σημειώνει η Gevelber.Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι ένας δύσκολος τομέας να εισχωρήσουν καθώς είναι ένας εξαιρετικά εξειδικευμένος, τεχνικός ρόλος, εξηγεί, αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι δεν χρειάζεστε απαραίτητα πτυχίο πανεπιστημίου για να αποκτήσετε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά στον τομέα — και μόλις το κάνετε, η εργασιακή ασφάλεια είναι ισχυρή.

«Οι εργοδότες δυσκολεύονται πραγματικά να βρουν άτομα που νιώθουν άνετα να εργάζονται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αλλά υπάρχει αυτή η απίστευτη ανάγκη και ζήτηση για άτομα με αυτές τις δεξιότητες», λέει η Gevelber.

Grow with Google

Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Gevelber ίδρυσε το Grow with Google, την πρωτοβουλία δεξιοτήτων του τεχνολογικού γίγαντα, το 2017. Το διαδικτυακό πρόγραμμα παρέχει μαθήματα και πιστοποιήσεις για δεξιότητες που απαιτούνται, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η ανάλυση δεδομένων. Το πιστοποιητικό κυβερνοασφάλειας μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 3 μήνες και κοστίζει 49 $ ανά μήνα.

Άλλα κολέγια και οργανισμοί, όπως το Amazon Web Services, το Columbia University και το University of Pennsylvania, προσφέρουν συγκρίσιμα πιστοποιητικά κυβερνοασφάλειας.

Πώς να βρείτε μια θέση εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο απαιτούν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου καθώς και την ολοκλήρωση ενός διαδικτυακού boot camp ή εκπαίδευσης. Περιλαμβάνουν μηχανικούς ασφαλείας, αναλυτές κυβερνοασφάλειας και αρχιτέκτονες ασφάλειας.

Αν και οι καθημερινές ευθύνες διαφέρουν για κάθε ρόλο, οι βασικές δεξιότητες είναι σχεδόν ίδιες, λέει ο Gevelber.

Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να έχουν άνεση στην αξιολόγηση του κινδύνου, στην αντιμετώπιση προβλημάτων, στην παρακολούθηση εσωτερικών και εξωτερικών απειλών και στην εργασία εντός της υποδομής πληροφορικής ενός οργανισμού.

Ως εμπειρογνώμονας στον κυβερνοχώρο, θα συνεργάζεστε επίσης στενά με άτομα σε άλλα τμήματα, επομένως είναι σημαντικό να είστε προσαρμοστικοί και ικανοί να επικοινωνείτε αποτελεσματικά και να εξηγείτε τα ευρήματά σας σε άλλους, προσθέτει.

Το να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι τεχνικές και soft skills – καθώς και τυχόν πιστοποιήσεις – βρίσκονται μπροστά και στο επίκεντρο του βιογραφικού σας είναι το «πιο σημαντικό» βήμα που μπορείτε να κάνετε στην αναζήτηση εργασίας στον κυβερνοχώρο, λέει ο Gevelber.

Εξαψήφιοι μισθοί και η ελευθερία της εργασίας από το σπίτι

Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας χρειάζονται σε όλους τους κλάδους, αλλά υπάρχει μια ιδιαίτερα επείγουσα ανάγκη για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υγειονομική περίθαλψη και τις κρατικές υπηρεσίες, λέει η Gevelber. Εταιρείες όπως η American Express και η Colgate-Palmolive έχουν προσλάβει πτυχιούχους από το πρόγραμμα πιστοποιητικών κυβερνοασφάλειας της Google απευθείας, προσθέτει.

Η μέση αμοιβή για πολλές θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο υπερβαίνει τα 100.000$ στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το BLS, ο διάμεσος μισθός για τους αναλυτές κυβερνοασφάλειας είναι $112.000, ενώ ο διάμεσος μισθός για τους διαχειριστές κυβερνοασφάλειας είναι $164.070.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες απομακρυσμένες θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο στην αγορά, μερικές από τις οποίες πληρώνουν πάνω από 200.000$ ετησίως.

Τελικά, «η κυβερνοασφάλεια είναι ένας συναρπαστικός τομέας με πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης», λέει η Gevelber. «Οι εταιρείες απλά δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις θέσεις εργασίας αρκετά γρήγορα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: Φάκελος «Ινδία»: Τι αποκαλύπτει η Επικεφαλής Οικονομικής Διπλωματίας του ΥΠΕΞ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ