Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα newsletters

Διαρκή προβληματισμό προκαλεί το γεμάτο mailbox και «πονοκέφαλο» για τους χρήστες η εκκαθάρισή του

Τέρμα στον «εφιάλτη» των ανεπιθύμητων newsletters βάζει το Gmail και στην mobile έκδοσή του. Το πρόβλημα, ειδικά σε λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, ήταν έντονο εξαιτίας των άπειρων newsletters με νέα και προσφορές.

Τα emails αυτά εκτός από τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνουν μας δημιουργούσαν μια έξτρα υποχρέωση να κάνουμε εκκαθάριση.

Από τη web έκδοση στη mobile
Το Gmail έχει δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι εδώ και αρκετό καιρό στην web έκδοσή του δίνοντας την επιλογή στους χρήστες να κάνουν απεγγραφή (unsubscribe) από το πλήκτρο στην κορυφή, απαλλάσοντας τους από την λίστα αποστολής των εταιρειών.

Η δυνατότητα, που λύνει τα χέρια των χρηστών σταθερών υπολογιστών, δίνεται πλέον και στους χρήστες της mobile έκδοσης.

Πως λειτουργεί
Αρκεί να πατήσεις στις τρεις τελείες πάνω αριστερά. Στην οθόνη του κινητού θα μας δοθεί η επιλογή να κάνουμε unsubscribe από την λίστα του newsletter της εταιρείας που επιθυμούμε.  Αφού πραγματοποιήσουμε το πρώτο βήμα θα ακολουθήσει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης πριν την διαγραφή του. Στο ίδιο μενού θα βρούμε και την επιλογή να μαρκάρουμε το email σαν spam ή σαν phishing.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεχόμαστε μηνύματα από μια υπηρεσία στην οποία δεν έχουμε εγγραφεί ποτέ έχουμε την επιλογή να πούμε στο Gmail πως αυτά τα μηνύματα είναι spam και να τα μεταφέρει στον ανάλογο φάκελο και κατόπιν θα διαγραφούν αυτόματα σε 30 ημέρες. Αν δηλώσουμε πως είναι phishing τότε προχωράει στις απαραίτητες διαδικασίες για να μπλοκάρει αυτά τα μηνύματα αφού πρώτα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλους και έχει να κάνει με την έκδοση της εφαρμογής που έχει ο καθένας στο κινητό του. Η έκδοση που έχει μπει αυτή η λειτουργία είναι η 2023.11.26 και μέχρι στιγμής εμφανίζεται μόνο σε Pixel τηλέφωνα.

Σύντομα όμως το Gmail Unsubscribe θα μοιραστεί σε όλους τους χρήστες του Gmail ως ένα επιπλέον εργαλείο που θα λύσει αρκετά προβλήματα.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση 2,5% στην παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου το 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ