Ρεκόρ εσόδων για την Microsoft το δ’ τρίμηνο με οδηγό τις υπηρεσίες cloud

Kέρδη ανά μετοχή στα 2,93 δολάρια επί συνολικών εσόδων ύψους 62,02 δισ. με αύξηση κατά 17,8% σε ετήσια βάση - Άνοδος για τη μετοχή στο after-hours trading - Απογοήτευσε την αγορά η Alphabet – Κάτω των προβλέψεων τα έσοδα δ’ τριμήνου

Τις προσδοκίες των επενδυτών ικανοποίησε η Microsoft ποντάροντας και πάλι στο άρμα των υπηρεσιών cloud. Τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου που ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της αγοράς κινήθηκαν άνω του αναμενόμενου, ωθώντας προς τα πάνω και τη μετοχή της στο after-hours trading της Wall Street, που στέλνει… σήμα για ανοδική τάση και στην κανονική συνεδρίαση της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,93 δολαρίων έναντι των εκτιμήσεων για 2,78 δολάρια, ήτοι δηλαδή στα 21,87 δισ. για το τρίμηνο. Τα δε, συνολικά του έσοδα αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στα 62,02 δισ. σε σχέση με τα αναμενόμενα 61,12 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας έτσι άλμα ύψους 17,8% σε ετήσια βάση.

Οδηγός στην ανοδική αυτή πορεία στάθηκε ο κλάδος του Intelligent Cloud που «παρήγαγε» έσοδα ύψους 25,88 δισ. δολαρίων, που μεταφράζεται σε άνοδο ύψους 20%. Ο συγκεκριμένος βραχίονας περιλαμβάνει το Azure, όπως επίσης το SQL Server, το Windows Server, το Nuance και το GitHub. Ειδικά ο ρυθμός ανάπτυξης των εσόδων του Azure άγγιξε το θεαματικό 30%!

Μέσα στο συγκεκριμένο τρίμηνο ο όμιλος κατάφερε να ολοκληρώσει (μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις από τις διεθνείς αρχές ανταγωνισμού) την πολύκροτη εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, που είναι και η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της Microsoft. Μέσα λοιπόν από τις συνέργειες που θα προκύψουν ανοίγεται ένα νέο πεδίο κερδοφορίας από τη φετινή χρονιά.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος συνέχισε τις περικοπές θέσεων εργασίας προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά του κόστη. Από το LinkedIn απολύθηκαν 700 εργαζόμενοι τον περασμένο Οκτώβριο, πέρα από τις 10.000 που είχαν ανακοινωθεί στις αρχές της χρονιάς, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την κατάργηση 1.900 θέσεων εργασίας από το τμήμα gaming, λόγω ακριβώς της ενσωμάτωσης της Activision.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: «Πράσινο» στην Petrolina για κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αραδίππου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ