Νέα Πρόεδρος Cyta: Αισιοδοξία για Οργανισμό – Ακόμα καλύτερες υπηρεσίες για καταναλωτές

Ανταλλαγή απόψεων για τους κοινούς στόχους είχαν ΥΠΟΙΚ και νέο ΔΣ της Cyta

Ανταλλαγή απόψεων για τους κοινούς στόχους που έχουν Κυβέρνηση και Cyta σε σχέση με τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και στην ψηφιακή τεχνολογία, είχαν τη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta.

Σε δηλώσεις, ύστερα από την πρώτη συνάντηση του με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta, ο κ. Κεραυνός, αφού συνεχάρη τα μέλη του νέου ΔΣ του οργανισμού για τον διορισμό και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους, είπε ότι προέβησαν στις πρώτες ανταλλαγές απόψεων και «χαράξαμε μια πορεία για τη συνεργασία μας που θα ακολουθήσει».

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η Cyta είναι ένας σημαντικός οργανισμός στα κυπριακά δρώμενα», ο οποίος «συμβάλει και ακολουθεί την τεχνολογία και την αυτονόμηση στην ενέργεια», προσθέτοντας ότι «η μετάβαση στην πράσινη οικονομία και στην ψηφιακή τεχνολογία είναι και στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης».

«Έχουμε ανταλλάξει απόψεις όσον αφορά τους κοινούς στόχους τους οποίους έχει να υλοποιήσει και η Κυβέρνηση και η ΑΤΗΚ, ως ένας οργανισμός δημοσίου δικαίου», πρόσθεσε.

«Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση θα είναι δίπλα από την ΑΤΗΚ όπως και σε κάθε οργανισμό», πρόσθεσε.

Η νέα Πρόεδρος της Cyta Μαρία Τσιάκκα είπε ότι «ως ΔΣ θα βάλουμε τα δυνατά μας, με διαφάνεια και σκληρή δουλειά να πάρουμε την Cyta παραπέρα» και πρόσθεσε πως νοιώθει τυχερή γιατί «η Αρχή είναι ένας οργανισμός ο οποίος ήδη είναι μπροστά και δουλεύει με διαδικασίες ελεύθερης αγοράς».

«Νοιώθω πάρα πολύ αισιόδοξη ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το καλό έργο που ήδη γίνεται στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών» και ότι «οι Κύπριοι καταναλωτές θα έχουν ακόμη πιο καλές υπηρεσίες τόσο τηλεπικοινωνίας αλλά και άλλων παρεμφερών τεχνολογιών στο ταξίδι μας προς την ψηφιακή μετάβαση που ποτέ δεν σταματά», πρόσθεσε.

Η κ. Τσιάκκα είπε ότι η Αρχή μέσα από τα προγράμματα της αναπτύσσει μεγάλες δράσεις ώστε να γίνει ενεργειακά αυτόνομη, να έχει μια βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλουμε και εμείς στην πράσινη οικονομία», στην οποία όλοι οι οργανισμοί πρέπει να συμβάλουν.

Είπε ακόμη ότι το ΔΣ είναι επίσης τυχερό γιατί «το προσωπικό της Αρχής πιστεύει στον οργανισμό του, συνεργάζεται» και εξέφρασε την άποψη ότι «και με τη συνεργασία και την στήριξη του Υπουργείου θα έχουμε μια καλή θητεία».

Cyta - Θεσμική καινοτομία

Ερωτηθείς για το έργο της θεσμικής καινοτομίας και της μετεξέλιξης του προσωπικού, που θα εφαρμόσει η Cyta, ο κ. Κεραυνός είπε ότι για αυτό το θέμα «έχει ήδη υπάρξει μια συμφωνία πρόσφατα που έχει αρκετά νεωτεριστικά στοιχεία», τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι ότι και οι συντεχνίες του οργανισμού έχουν συμφωνήσει και αναμένεται να δούμε την πορεία υλοποίησης».

«Αν υπάρξουν θέματα θα τα διαχειριστεί το ΔΣ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε.

Σε παρατήρηση ότι δύο από τις συντεχνίες της Cyta δεν έχουν δώσει θετική θέση στον όλο σχεδιασμό και ερωτηθείς πότε θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου, η κ. Τσιάκκα είπε ότι «οι μεγαλύτερες συντεχνίες της ΑΤΗΚ έχουν υπογράψει τη συμφωνία αυτή», η οποία έχει υπογραφεί με το προηγούμενο συμβούλιο.

Αναφέροντας ότι αναμένουν και τα σχόλια του ΥΠΟΙΚ, η Πρόεδρος της Cyta είπε ότι «όταν αυτό εγκριθεί και συμφωνηθεί σε τελική μορφή να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε», προσθέτοντας ότι «είναι ένα θετικό βήμα».

«Ελπίζουμε ότι σιγά – σιγά και με καλό διάλογο και διάθεση όλοι θα το αγκαλιάσουν», κατέληξε.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκρίθηκε από ΕΠΑ, περιμένει ΚΤΚ και ΕΚΤ η Eurobank για την Ελληνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ