Αυτή είναι η πιο αυτοματοποιημένη αποθήκη προϊόντων του κόσμου (vid)

Ένα δαιδαλώδες σύστημα από ρομπότ, αλγόριθμους και ανθρώπους συνθέτουν τις αποθήκες της εταιρείας.

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας παραγγείλαμε προϊόντα τα οποία δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε στο ράφι του καταστήματος, ωστόσο όσοι από εμάς έχουν αναλογιστεί πόσο πολύπλοκη είναι η διαδικασία από την στιγμή της παραγγελίας, μέχρι την παραλαβή;

Ενδεικτικό παράδειγμα ενός δαιδαλώδους και κολοσσιαίου συστήματος εξυπηρέτησης των αναγκών του πελάτη είναι οι υπερσύγχρονες αποθήκες της Ocado, καθώς κάθε φορά ενεργοποιείται ένα τεράστιο και πολύπλοκο σύστημα από ανθρώπους, ρομπότ, αυτόματες μεταφορές και ένα δίκτυο αλγορίθμων.

Συνολικά, η εταιρία διαθέτει τρεις μεγάλες αποθήκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις οποίες λειτουργούν κυρίως ρομπότ με αυτοματοποιημένους ιμάντες και γερανούς, ειδικά δοχεία τα οποία που διανύουν μεγάλες διαδρομές που φτάνουν συνολικά ακόμα και τα 35 χιλιόμετρα, αλλά κι ένα σύστημα που προβλέπει σχεδόν τα πάντα, από τις πιο μικρές μέχρι τις μεγαλύτερες διαδικασίες.

Οι μεγαλύτερες αποθήκες βρίσκονται στο Λονδίνο και στο Μπέρμιγχαμ, και διεκπεραιώνουν εντολές που αφορούν περίπου 1,3 εκατομμύρια προϊόντα και κατέχουν το πιο αυτοματοποιημένο σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο. ΄

Δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε.

Έτσι, το πρακτορείο Reuters έγραψε ότι «παρά το γεγονός ό,τι η Ocado έχει μερίδιο μόλις 1,3% στο βρετανικό λιανεμπόριο τροφίμων, η χρηματιστηριακή της αξία ξεπερνά τα 7 δισ. λίρες, κυρίως λόγω της διάσημης τεχνολογίας που έχει αναπτύξει στην online πλατφόρμα της, η οποία δίνει σε λιανέμπορους την υποδομή και το software που απαιτείται, ώστε να ανταγωνιστούν τεχνολογικούς γίγαντες, όπως η Amazon».

Εκμεταλλευτείτε τη γνώση της Ocado στην Κύπρο

Οι ταχύτατες αλλαγές στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για τον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Απαντώντας στην απαίτηση για ενημέρωση σχετικά με αλλαγές και τις πρωτοποριακές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου, αλλά και για ανάλυση των σημαντικότερων θεμάτων που καθορίζουν την εξέλιξή του στην κυπριακή αγορά, ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications, διοργανώνουν το συνέδριο «The Future of Selling Consumer Goods 2019».

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ECR Cyprus.

INTERNATIONAL KEYNOTE SPEAKER: LORD STUART ROSE, CHAIRMAN, OCADO

Κεντρικός εισηγητής του συνεδρίου είναι ο Lord Stuart Rose, Chairman, Ocado. Ο Lord Stuart Rose, πρόεδρος από το 2013 της μεγαλύτερης pure online επιχείρησης λιανεμπορίου ειδών σούπερ μάρκετ, με άνω των 40 ετών εμπειρία στο λιανεμπόριο και παρουσία ως CEO σε κολοσσούς του κλάδου, με την εισήγησή του και με διάλογο σε πάνελ με εκπροσώπους των πλέον δυναμικών επιχειρήσεων του οργανωμένου λιανεμπορίου και των προμηθευτών του, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες στο συνέδριο να μυηθούν στις στρατηγικές του μέλλοντος.

LORD STUART ROSE, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ: DISCUSSION ON THE FUTURE OF RETAIL

Ο Lord Stuart Rose, Chairman, OCADO συζητά με μια εμβληματική προσωπικότητα της κυπριακής αγοράς, τον κ. Ανδρέα Παπαέλληνα, Πρόεδρο Χ. Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ - Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, για τους στρατηγικούς πυλώνες της μελλοντικής ανάπτυξης του κλάδου.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΑΝΕΛ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Την ατζέντα του συνεδρίου συνδιαμορφώνουν ομιλητές με εξειδίκευση σε κομβικούς για την αγορά τομείς και ερευνητές που εμβαθύνουν στις νέες τάσεις:

•    Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής, ΙΕΛΚΑ

•    Λέων Γαβαλάς, Managing Partner, bespot, Υπ. Διδάκτορας ELTRUN-ΟΠΑ

•    Άννα Κασιμάτη, co-founder & Managing Director isMOOD

•    Γιώργος Λοϊζίδης, μέλος ΔΣ ECR Cyprus

•    Σούλλα Λουκά, Καθηγήτρια, Ινστιτούτο για το Μέλλον, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

•    Μάριος Λουκαΐδης, CEO, CTC FMCG Logistics and Distribution

Παράλληλα, στελέχη τα οποία λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και FMCG, αναπτύσσουν διάλογο σε πάνελ και ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με το πώς ο κλάδος οφείλει να απαντήσει στις σύγχρονες προκλήσεις.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Στέφανος Κομνηνός, Executive Partner, iMinder. Στο πάνελ συμμετέχουν (επιβεβαιωμένοι πανελίστες έως 22/3):

•    Λούκας Ζουρίδης, Γενικός Διευθυντής, Υπεραγορές MAΣ

•    Δημήτρης Σιανδρής, Εμπορικός Διευθυνής, ΚΕΟ plc, Πρόεδρος, ECR Cyprus

•    Μικέλλης Χρίστου, Chief Sales Officer, Diplomat Distributors Cyprus Ltd

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στο συνέδριο, μέσω ομιλιών και διαλόγου σε πάνελ, θα έρθουν στο προσκήνιο και θα αναλυθούν ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως:

•    Εξελίξεις - τάσεις ανάπτυξης συνολικά της αγοράς τροφίμων και των καναλιών διανομής, η νέα εποχή των καταστημάτων λιανικής

•    Προκλήσεις και διαμόρφωση νέων στρατηγικών ανάπτυξης

•    Αγοραστικές και διατροφικές συνήθειες, προσαρμογή της προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών, νέες τάσεις

•    Πρωτοποριακές λύσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, online και offline, με αξιοποίηση νέων τεχνολογικών εφαρμογών.

•    Ψηφιοποίηση διαδικασιών, αναβάθμιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν CEOs, COOs, General Managers, Sales Directors, Sales Managers, Buyers, Key Account Managers, Marketing Managers, Trade Marketing Managers, Logistics Managers, και, γενικότερα, ανώτερα στελέχη από όλα τα τμήματα που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση και υλοποίηση της στρατηγικής των επιχειρήσεων του κλάδου της λιανικής τροφίμων και των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών, που απευθύνονται στο εν λόγω κανάλι διανομής.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Περιεχόμενο: Ξένια Μαντζιώρη, xman@boussias.com (link sends e-mail), (+30) 210 661 7777 (εσωτ. 164)

Χορηγίες: Μαρία Βαρελάκη, m.varelaki@diasmedia.com (link sends e-mail),  (+357) 22580819, Φιλόκυπρος Ρουσσουνίδης, philokypros@diasmedia.com (link sends e-mail), (+357) 22580319

Συμμετοχές: Νατάσα Λάβδα, (+357) 22 580 807, lavdan@diasmedia.com (link sends e-mail)

•    Χορηγός: Zorbas Catering

•    Χορηγός επικοινωνίας Economy Today

•    Conference Experience Sponsor – Conferience

•    Υποστηρικτής: Coneq

•    Διοργανωτές: Εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ