«Πετά» το streaming στην Κύπρο - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Η εικόνα στην Ευρώπη – Πάνω από τον μέσο όρο η Κύπρος

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κινείται το ποσοστό των Κύπριων πολιτών που το 2022 παρακολούθησαν τηλεόραση ή βίντεο μέσω streaming, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Για το εν λόγω έτος, το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ από 16 έως 74 ετών που παρακολούθησαν τηλεόραση ή βίντεο μέσω διαδικτύου έφτασε το 65%.

Πέμπτη στην ΕΕ η Κύπρος

Σύμφωνα με την Eurostat, η Κύπρος ανήκει στις 5 ευρωπαϊκές χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά, αφού 8 στους 10 Κύπριους φαίνεται πως παρακολουθούν τηλεόραση ή βίντεο μέσω streaming. Η Φινλανδία κατείχε το υψηλότερο ποσοστό με 93%, ακολουθούμενη από την Ολλανδία (90%), τη Δανία (89%), τη Σουηδία (86%) και την Κύπρο με 83%.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, το 34% των ατόμων στη Ρουμανία παρακολουθούσε τηλεόραση ή βίντεο μέσω διαδικτύου, το 40% στη Βουλγαρία και σχεδόν το 50% στη Σλοβακία.

Χάσμα γενεών

Το 2022, οι συνήθειες streaming στο διαδίκτυο αποκάλυψαν ένα χάσμα γενεών εντός της ΕΕ. Tο online streaming ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων, με το 86% των ατόμων ηλικίας 16 έως 24 ετών και το 81% των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να ‘στριμάρουν’ τηλεόραση ή βίντεο.

Αντίθετα, όσο αυξανόταν η ηλικία, μειωνόταν ο αριθμός των ατόμων που ασχολούνταν με το streaming. Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 55 έως 64 ετών, το 52% χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για streaming, ενώ μόνο το 33% των ατόμων ηλικίας 65 έως 74 ετών έκανε το ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Οι σχολικές τάξεις του μέλλοντος - Συσκευές εικονικής πραγματικότητας προτείνει ο Ζούκερμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ