Νέα τεχνολογία σπάει τα ρεκόρ φόρτισης κινητών τηλεφώνων

Μπορεί να φορτίζει smartphones σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Από την πρώτη στιγμή που έκαναν την εμφάνιση τους τα κινητά τηλέφωνα το πιο φλέγον ίσως ζήτημα ήταν η φόρτιση τους. Τόσο οι εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων όσο και η επιστημονική κοινότητα κινούμενες παράλληλα αγωνίζονται για να αναπτύξουν τεχνολογίες που θα επιτρέπουν την ταχύτερη δυνατή φόρτιση των κινητών τηλεφώνων.

Πρόκειται για μια μάχη με πολλά εμπόδια για τους ερευνητές εξαιτίας της αλματώδους εξέλιξης των κινητών τηλεφώνων τα οποία έχουν μετατραπεί σε ένα ισχυρό υπολογιστή τσέπης με ολοένα και περισσότερες δυνατότητες που είναι κατά βάση εξαιρετικά ενεργοβόρες δυσκολεύοντας έτσι την προσπάθεια ανάπτυξης τεχνολογιών ταχείας φόρτισης.

Ερευνητές της κινεζικής εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Realme παρουσίασαν την ταχύτερη τεχνολογία φόρτισης μπαταριών στον κόσμο για smartphone, η οποία μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα smartphone σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Το νέο ρεκόρ

Η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης 320 watt, που ονομάζεται “320W SuperSonic Charge σπάει σύμφωνα με τους δημιουργούς της όλα τα ρεκόρ. Η εταιρεία κατασκευής smartphone Redmi, θυγατρική της Xiaomi, είχε παρουσιάσει τον Φεβρουάριο του 2023 μια τεχνολογία 300 W για τη φόρτιση μιας συσκευής σε 4 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα και έκτοτε κανένας άλλος κατασκευαστής δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάποια ταχύτερη τεχνολογία.

Οι εκπρόσωποι της Realme παρουσίασαν τη νέα τεχνολογία στην εκδήλωση Realme 828 Fanfest στο Shenzhen της Κίνας. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να τροφοδοτήσει την μπαταρία ενός smartphone στο 26% σε 1 λεπτό και στο 50% σε λιγότερο από 2 λεπτά. Χρειάζονται 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να φορτιστεί πλήρως ένα smartphone σύμφωνα με το GSMArena, το κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο στο χώρο των κινητών τηλεφώνων.

H RealMe παρουσίασε επίσης το AirGap, ένα μετασχηματιστή που προστατεύει τη μπαταρία του κινητού τηλεφώνου από ζημιές που μπορεί να του προκαλέσει κάποια δυσλειτουργία στη διαδικασία της φόρτισης από το ηλεκτρικό δίκτυο κ.α.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: Πώς οι αγορές έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ