Ανοίγουν θέσεις για πρόσληψη ναυαγοσωστών στις κυπριακές παραλίες

Θα γίνουν προσλήψεις άλλων 31 ατόμων.

Η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως πολύ σύντομα αναμένεται η αύξηση του αριθμού ναυαγοσωστών που θα στελεχώνουν τις παραλίες, προσθέτοντας πως αναμένεται να προσκομιστεί ο κατάλογος υποψηφίων από το Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας ώστε να γίνει η επιλογή ακόμη 31 ατόμων.

Σε δηλώσεις της η κα. Λάμπρου ανέφερε πως από την 1η Ιουνίου αναμένεται η πρόσληψη άλλων 34 ναυαγοσωστών, από την 1η Αυγούστου άλλων 8, ενώ  από τον Σεπτέμβριο θα γίνει πρόσληψη άλλων 7 ναυαγοσωστών. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παρέχουν ναυαγοσωστική κάλυψη θα ανέρχεται περίπου στους 100 ναυαγοσώστες σε 33 καθορισμένες παραλίες λουομένων της επαρχίας Πάφου.

Η Μαίρη Λάμπρου ανέφερε ότι η έγκριση για πρόσληψη των εποχιακών ωρομίσθιων ναυαγοσωστών δόθηκε από το τμήμα προσωπικού για όλες τις επαρχίες από τις αρχές Μαρτίου 2020, ωστόσο πρόσθεσε η πρόσληψη είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας με τον κορωνοιό. Τις χειμερινές πλαζ επάνδρωναν 6 ναυαγοσώστες ενώ η επαρχιακή διοίκηση, όπως είπε , η Έπαρχος Πάφου,  είχε ειδοποιήσει 14 επιπρόσθετους οι οποίοι είχαν το απαιτούμενο κριτήριο της  προϋπηρεσίας των 30 μηνών και θεωρούνταν αορίστου καθεστώτος.

Οι εποχιακοί οι οποίοι αφορούν την περίοδο από 1η Απριλίου και για υπηρεσία 8 μηνών είναι στο σύνολο τους 45. Με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν στις 30 Απριλίου από τον Υπουργό Εσωτερικών, η πρόσληψη των 8μήνων ναυαγοσωστών  άρχισε από τις 3 Μαΐου για λόγους ναυαγοσωστικής κάλυψης αλλά και για επιτήρηση αντιμετώπισης του κορωνοιού.

Αυτή την στιγμή τις κύριες παραλίες λουομένων στην Επαρχία Πάφου επανδρώνουν 20 ναυαγοσώστες και την επόμενη εβδομάδα θα προσληφθούν ακόμη 31 άτομα για να συμπληρωθούν οι εγκεκριμένοι για τους 8 μήνες. Όπως είπε η κ Λάμπρου πέραν των 20 ναυαγοσωστών, επανδρώνουν το αεροδρόμιο Πάφου μόνιμα 18 ναυαγοσώστες εκ των οποίων μια ομάδα στελεχώνει  ναυαγοσωστικό πύργο στη Γεροσκήπου ενώ πρόσθετη ομάδα ελέγχει παραθαλάσσια τις ακτές, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ