Η Airbus παρήγγειλε 100 νέα αεροσκάφη στο ξεκίνημα της έκθεσης του Παρισιού

Η εταιρία στοχεύει στο να κλείσει παραγγελίες περίπου 200 αεροσκαφών στην έκθεση, εκμεταλλευόμενη και τα προβλήματα της Boeing.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άνοιξε η Διεθνής Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού για την Airbus. Παίζοντας εντός έδρας και έχοντας απέναντί της μία αποδυναμωμένη από την υπόθεση των 737Max, η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε ήδη παραγγελίa- μαμούθ από την Air Lease για 100 αεροσκάφη αξίας 11 δισ. δολαρίων. 

Στα 100 αεροσκάφη περιλαμβάνονται και 27 αεροσκάφη του νέου μοντέλου Α321ΧLR, με το οποίο η Airbus θέλει να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα έναντι της Boeing. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος, το οποίο όμως μπορεί να πραγματοποιεί διατλαντικές πτήσεις έως και 4.700 ναυτικών μιλίων. 

Είναι η πρώτη παραγγελία για το A321XLR ,που ανακοινώνει η Airbus. To αεροσκάφος έχει 240 θέσεις και πρόκειται για παραλλαγή του μοντέλου A320neo. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Airbus στοχεύει στο να κλείσει παραγγελίες περίπου 200 αεροσκαφών στην έκθεση, εκμεταλλευόμενη και τα προβλήματα της Boeing, που θα πρέπει να δώσιε μάχη για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών της. 

Πηγή: naftemporiki.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ