Τα Airbnb απειλούν σοβαρά τα ξενοδοχεία - Tιμές ανά περιοχή

Προς το παρόν η ξενοδοχειακή αγορά πολυτελείας δεν έχει διαταραχτεί, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός.

Ως σημαντική απειλή για τα κυπριακά ξενοδοχεία βλέπει η KPMG τα καταλύματα τύπου Airbnb, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα για τον κλάδο της φιλοξενίας. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι τιμές ανά διαμονή σε τέτοιου τύπου καταλύματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Λευκωσία: €46
  • Λάρνακα: €48
  • Λεμεσός: €68
  • Ελεύθερη Αμμόχωστος: €76
  • Πάφος: €117

Σύμφωνα με την εταιρία, η εν λόγω κατάσταση αποτελεί μια σημαντική απειλή για τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, τα οποία αντιδρούν με την προώθηση των μεγάλων εμπορικών σημάτων προκειμένου να προσελκύσουν χιλιάδες καταναλωτές, την ώρα που αυτοί συνήθως προτιμούν τα Airbnb. 

Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι σε όλη την κυπριακή επικράτεια και κατ’ αναλογία, οι τιμές σε τέτοιου τύπου καταλύματα είναι περίπου 52% χαμηλότερες σε σχέση με τα ξενοδοχεία 3-5 αστέρων. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο αριθμός των κρατήσεων Airbnb για το έτος 2018 αυξήθηκε κατά 68,9% φτάνοντας συνολικά τις 41.509.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι η μεγάλη ανάπτυξη που έχει γνωρίσει η συγκεκριμένη πλατφόρμα ενοικίασης, η αξιοσημείωτη ανάπτυξη της πλατφόρμας Airbnb δεν έχει πλήξει σημαντικά την ξενοδοχειακή αγορά, αλλά αντιθέτως έχουν καλύψει τα κενά στην προσφορά των πλυτελών ξενοδοχείων, κυρίως στους μήνες της αιχμής. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ