Έχασε τον έλεγχο της easyHotel ο Σερ Στέλιος

Τον έλεγχο της easyHotel, του ξενοδοχειακού βραχίωνα της easyGroup, έχασε ο ιδρυτής το ομίλου Στέλιος Χατζηιωάννου, στην μάχη του με της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων ICAMAP με έδρα το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το Forbes, το fund ICAMAP απέκτησε το 50% που απαιτείται για τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχειακού ομίλου. Την περασμένη εβδομάδα, το fund, σε συνεργασία με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ivanhoe Cambridge, κατέθεσαν προσφορά εξαγοράς της easyHotel αποτιμώντας την στα 168 εκατομμύρια δολάρια (138,7 εκατομμύρια λίρες) και αύξησε το ποσοστό του πάνω από το 44%.

Ο Κύπριος δισεκατομμυριούχος, που είχε κατηγορήσει ανοιχτά το fund  ότι προσπαθούσε να «κλέψει» την easyHotel «κάτω από τη μύτη» των υπόλοιπων επενδυτών, προσπάθησε να εμποδίσει την εξαγορά μέσω αύξησης του μεριδίου του στην easyHotels PLC από το 27,5% σε περίπου 30%. Ωστόσο, η κοινοπραξία απέκτησε την Τετάρτη το 50% της EasyHotel.

Απογοητευμένος ο Χατζηιωάνου δήλωσε σε ξένα ΜΜΕ πως «καταφέραμε να βρούμε μόνο 10.000 μετοχές στις 95 πέννες και παρά την αύξηση της προσφοράς στις 96 πέννες δεν καταφέραμε να βρούμε άλλους πωλητές πρόθυμους σε αυτή την τιμή». Μάλιστα, υποστήριξε πως η  αδυναμία να βρεθούν περισσότεροι πωλητές στις 95 πέννες καταδεικνύει ότι η αξία της easyHotel είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται στην προσφορά της ICAMAP.

«Ζητώ από όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν στην απόρριψη της τρέχουσας προσφοράς των 95 πεννών όπως έκανα εγώ για το σύνολο του μεριδίου μου», ανέφερε ο Χατζηιωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ