Η Κύπρος «γλυκοκοιτάζει» τους Κινέζους τουρίστες

Το Υφυπουργείο Τουρισμού κάνει ανοίγματα στην τουριστική αγορά.

Επιμέλεια: Χρήστος Μιχάλαρος

Το βλέμμα στην Κίνα φαίνεται ότι στρέφει η Κύπρος όσον αφορά στον Τουρισμό, κάτι που -αν φέρει αποτέλεσμα- αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την θέση της χώρας μας στον χάρτη, μετά το άνοιγμα σε νέες αγορές το οποίο επιχειρείται.

Μιλώντας στην κινεζική ιστοσελίδα xinhuanet.com, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ο οποίος ηγείται της κυπριακής αποστολής στην έκθεση World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο, ανέφερε ότι η Κύπρος έχει πολλά να προσφέρει στους τουρίστες από την Κίνα με τις υποδομές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν ένα τέτοιο κύμα επισκεπτών.  

Όπως τόνισε, οι Κινέζοι δεν έχουν υπ’ όψιν τους την χώρα μας ως τουριστικό προορισμό, ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μια τέτοια προοπτική είναι υπαρκτή.

«Γνωρίζουμε ότι οι Κινέζοι ταξιδιώτες αρέσκονται στις χειμερινές διακοπές. Η Κύπρος έχει πολλά να προσφέρει κατά την περίοδο του χειμώνα, λόγω των υπέροχων βουνών της. Επιπλέον, έχουμε 10 εκκλησίες που περιλαμβάνονται στους καταλόγους της UNESCO, οι οποίες θα ενδιέφεραν πολύ την κινεζική αγορά ως αξιοθέατα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Κύπρος συνεργάζεται με αρκετές χώρες της περιοχής σε θέματα τουρισμού, όπως η Ιορδανία και το Ισραήλ προκειμένου να γίνει προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων στην κινεζική αγορά. Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τον κο Περδίο, περίπου 4.000-5.000 Κινέζοι επισκέπτες επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο.

Πρόσθεσε δε ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες έχουν ήδη προχωρήσει, με τις κινεζικές εταιρίες να επενδύουν στον κατασκευαστικό τομέα επί της νήσου.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις προκειμένου να υπάρξουν διευκολύνσεις σε θέματα visa, αλλά και να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση.

Στο μεταξύ, η Κύπρος προετοιμάζεται ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των Κινέζων επισκεπτών, όπως τον εμπλουτισμό των μενού και την επιστράτευση ξεναγών που μιλούν την κινεζική γλώσσα.

«Σε γενικές γραμμές, θέλουμε να δημιουργήσουμε εφαρμογές και συστήματα πληρωμών ώστε οι επισκέπτες από την Κίνα να νιώθουν σαν στο σπίτι τους», ανέφερε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η τεράστια αυτή χώρα διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες αγορές η οποία μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ