Γιατί αυτό το ξενοδοχείο χρεώνει μόνο $1 την βραδιά (pics)

Υπό έναν όρο.

Όταν ο 27χρονος Τετσούγια Ινοουε ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου Asahi Ryokan στην Φικουόκα της Ιαπωνίας, διαδεχόμενος τη γιαγιά του, αναρωτήθηκε τι επιχειρηματικές κινήσεις έπρεπε να κάνει για να τονώσει τα έσοδα.

Τα ριοκάν είναι μια μορφή παραδοσιακών πανδοχείων με αντίστοιχη διαρρύθμιση και διακόσμηση όπως π.χ με τα γνωστά τατάμι στρώματα στο πάτωμα κ.λπ. 

Όταν λοιπόν ένας βρετανός YouTuber έκανε livestream τη διαμονή του στο ξενοδοχείο, του ήρθε η ιδέα: θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει το διαδίκτυο για να προσελκύσει πελάτες που θα τόνωναν οικονομικά την επιχείρηση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cuando Tetsuya Inoue comenzó a encargarse del hotel de su abuela en #Fukuoka, #Japón, se preguntó cómo podría mejorar los ingresos del establecimiento. Después de que un YouTuber británico pasara en vivo gran parte de su estadía en la posada, Inoue tuvo una idea: usar Internet para atraer una nueva audiencia y difundir el nombre de su negocio. Ahora, los huéspedes que vienen a #AsahiRyokan tienen la opción de pagar solo 100 yenes (alrededor de 1 dólar) por noche si aceptan que toda su estadía se transmita en vivo. Tetsuya señala que los huéspedes mantienen cierta privacidad ya que la transmisión no registra audio y el baño está fuera del alcance de la cámara. Según el joven empresario, “A los jóvenes de hoy en día no les importa mucho la privacidad”, agrega Inoue. “Algunos de ellos dicen que está bien ser [vigilado] por solo un día”. ¿Estás de acuerdo? ¿Cambiarías tu privacidad por esta reducida tarifa de hotel? ????

A post shared by CNN en Español (@cnnee) on Nov 20, 2019 at 9:39am PST

Τώρα, οι φιλοξενούμενοι στο Asahi Ryokan έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν μόλις ένα δολάριο (100 γιεν) για κάθε διανυκτέρευση στο δωμάτιο Νο 8 αλλά μόνο ένα συμφωνήσουν να γίνει Livestream όλη η διαμονής τους. Το κανάλι στο YouTube είναι το One Dollar Hotel. 

Φυσικά υπάρχουν περιορισμοί. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης στο CNN Travel τα βίντεο δεν έχουν ήχο συνεπώς δεν ακούγονται διάλογοι μεταξύ των πελατών ή οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Επίσης οι φιλοξενούμενοι επιτρέπεται να έχουν κλειστά τα φώτα και ο χώρος του μπάνιου είναι εκτός της εμβέλειας της κάμερας.

 

«Πρόκειται για ένα πολύ παλιό ριοκάν και αναζητούσα ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο» λέει ο ιδιοκτήτης που ανέλαβε την διαχείριση πριν από έναν χρόνο. «Το ξενοδοχείο μας είναι πολύ φτηνό οπότε χρειαζόμαστε προστιθέμενη αξία, κάτι ξεχωριστό που θα κάνει τον κόσμο να το συζητάει».

Τον τελευταίο μήνα κατά τον οποίο ισχύει η προσφορά της διανυκτέρευσης με ένα δολάριο, τέσσερις πελάτες την αξιοποίησαν.

«Οι νέοι σήμερα δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής», σχολιάζει ο 27χρονος. «Μερικοί από αυτούς λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα να παρακολουθούνται για μία μόνο μέρα».

Το ερώτημα φυσικά είναι, πως αυξάνει τα κέρδη του ο ιδιοκτήτης- αφού αυτός ήταν ο βασικός του στόχος- όταν ο πελάτης πληρώνει μόνο ένα δολάριο τη βραδιά. Αλλά ο ίδιος δεν σκέφτεται τα κέρδη από την ενοικίαση του δωματίου.

Το κανάλι του στο YouTube έχει περισσότερους από 1.000 συνδρομητές. Μόλις συγκεντρωθούν περισσότερες από 4.000 ώρες προβολής, ο Ινόουε θα μπορεί να βάλει διαφημίσεις στο κανάλι και να έχει κέρδος.

Τις μέρες που το δωμάτιο δεν φιλοξενεί κάποιον πελάτη, ο ιδιοκτήτης κάνει livestream τον ίδιο κατά τις ώρες που είναι στο γραφείο του και δουλεύει.

Εκτός όμως την αμφίβολη απόλαυση να γνωρίζετε πως κάποιος σας παρακολουθεί όταν κοιμάστε (και όχι μόνο) τι άλλο έχει να προσφέρει το παραδοσιακό αυτό ιαπωνικό πανδοχείο για να κάνει κάποιον να θέλει να το επισκεφθεί;

Προφανώς πολλά ενώ τοCNN Travel χαρακτηρίζει την Φουκουόκα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, ως έναν από τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί ένα ταξιδιώτης.

Πρόκειται για μια παραθαλάσσια πόλη, διάσημη για το εξαιρετικό φαγητό της- κυρίως φρέσκα θαλασσινά- ενώ είναι η γενέτηρά της αλυσίδας Ichiran και η πατρίδα του πεντανόστιμου tonkotsu ramen με χοιρινό(το ράμεν είναι μια σούπα από νουντλς η οποία αποτελείται από τέσσερα μέρη: νουντλς φτιαγμένα από ζυμάρι, ζωμό από ψάρι ή κρέας, σάλτσα σόγιας και γαρνιτούρα από φέτες χοιρινού ή αποξηραμένων φυκιών). Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο Τέχνης της πόλης.

Πηγή: CNN, huffingtonpost.gr. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ