Διαγωνισμός καινοτομίας για προβολή της θαλάσσιας ανάπτυξης

Οι 20 καλύτερες ιδέες θα επιλεχθούν για συμμετοχή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Διαγωνισμό καινοτομίας για τη θαλάσσια ανάπτυξη διοργανώνει η Chrysalis LEAP στο πλαίσιο του προγράμματος MISTRAL (Mediterranean Innovation STRAtegy for transnationaL activity of clusters and networks of the Blue Growth).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός «Γαλάζιου Επιχειρηματικού Πλάνου» («Blue Business Plan») έχει ως σκοπό να αναδείξει και να στηρίξει καινοτόμες ιδέες στους τομείς των Θαλάσσιων Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της Θαλάσσιας Επιτήρησης, της Υδατοκαλλιέργειας, τις Γαλάζιες Βιοτεχνολογίες και στον Παράκτιο τουρισμό.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν ακαδημαϊκοί και νέοι ή και επίδοξοι επιχειρηματίες. Το έντυπο αίτησης είναι διαθέσιμο στους ιστοτόπους της Chrysalis LEAP στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου.

Μετά από την αξιολόγηση των αιτήσεων, οι 20 καλύτερες ιδέες θα επιλεχθούν για συμμετοχή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού η οποία περιλαμβάνει αριθμό εκπαιδευτικών συνεδριών. Η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και επικύρωση του επιχειρηματικού μοντέλου, καθώς και σε θέματα Χρηματοοικονομικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού. Τα εργαστήρια θα παραδοθούν από εκπαιδευτές με πολυετή πείρα.

Μετά το πέρας των εκπαιδευτικών συνεδριών, οι 10 καλύτερες ομάδες θα περάσουν στη δεύτερη φάση όπου θα έχουν πρόσβαση σε ατομικές συνεδρίες με εξιδεικευμένους εκπαιδευτές οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν περεταίρω την ιδέα τους.  Στη συνέχεια οι 5 ομάδες με την μεγαλύτερη προοπτική θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους ενώπιον κριτικής επιτροπής στον Εθνικό Τελικό. Η ομάδα που θα κερδίσει την πρώτη θέση στο τελικό θα έχει την Ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Μεγάλο Τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Υπεύθυνος οργανισμός για τη διοργάνωση του διαγωνισμού «Blue Business Plan» στην Κύπρο είναι η Chrysalis LEAP, ο πρώτος επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών στην Κύπρο, ο οποίος εκπαιδεύει νεοφυείς εταιρείες παρέχοντάς τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να μετατρέψουν τις ιδέες τους στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής σε σταθερές, αναπτυσσόμενες και κερδοφόρες επιχειρήσεις. 

Το προγράμμα MISTRAL (Mediterranean Innovation STRAtegy for transnationaL activity of clusters and networks of the Blue Growth συχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο: kyriaki@chrysalisleap.com.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ