Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός τουριστών που είχαν εγκλωβιστεί στην Κύπρο

Χθες 711 επιβάτες αναχώρησαν με επτά πτήσεις από το αεροδρόμιο.

Τρεις πτήσεις αναχωρούν σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας επιβάτες πίσω στις χώρες τους.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι γύρω στις τρεις το μεσημέρι θα αναχωρήσει μία πτήση της Aeroflot για Μόσχα. Γύρω  στις 16.15 θα αναχωρήσουν μία πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και μία πτήση της Ural Airways επίσης για Μόσχα.
 
Οι τρεις πτήσεις μεταφέρουν επιβάτες που είτε είναι τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είτε υπήκοοι ξένων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους.

Επίσης, χίλιοι τριακόσιοι ενενήντα ένας επιβάτες(1.391) αναχώρησαν χτες με έντεκα πτήσεις από τον αερολιμένα Πάφου με προορισμό το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Στο μεταξύ, από τον αερολιμένα της Πάφου, αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα, στις 15:40 το μεσημέρι, ναυλωμένη πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό το Λονδίνο Γκάτγουικ.

Σημειώνεται πως από τις 03:00 τα ξημερώματα χτες , τέθηκε  σε ισχύ, το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες.
 
Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ