Πτήσεις σε ελεύθερη πτώση

Η κίνηση ευρωπαϊκό εναέριο χώρο μειώθηκε κατά 90% από την έναρξη της πανδημίας.

Περισσότερες από 31.000 πτήσεις σε μια ημέρα. Αυτή ήταν η εικόνα του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου πριν η πανδημία καθηλώσει τα αεροσκάφη. Πλέον, η κίνηση έχει μειωθεί κατά 90%. Αυτή η κατακόρυφη πτώση μεταφράζεται σε τεράστια οικονομική ζημιά ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως μεταδίδει το euronews, στους τρεις πρώτους μήνες του 2020, η Air France-KLM έχασε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ.Στις 6 Μαίου, Air France-KLM, Easyjet Group, IAG Airlines, Lufthansa και Ryanair κατέγραψαν πτώση από 93 ως 99% στον αριθμό των πτήσεων που πραγματοποίησαν στην Ευρώπη.

Πολλές εταιρίες δηλώνουν πως βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και εξετάζουν το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στον τομέα της μεταφοράς προϊόντων.

«Πότε δεν σταμάτησαν οι πτήσεις που μετέφεραν προϊόντα και υλικά αναγκαία για να νικήσουμε τον COVID-19. Αυτό ισχύει και για τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας. Προσγειώθηκαν πολλά αεροπλάνα που μετέφεραν ιατρικό εξοπλισμό, μάσκες και αναπνευστήρες. Όμως συνεχίσαμε να έχουμε και αναχωρήσεις αεροπλάνων. Οπότε το αεροδρόμιο Malpensa πότε δεν σταμάτησε να λειτουργεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Τζιοβάνι Κωνσταντίνι.

Για το 2020, η ένωση ευρωπαϊκών αεροδρομίων προβλέπει απώλειες εσόδων ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει τις ζημιές που θα υποστούν επιχειρήσεις όπως καφέ και εστιατόρια που εξαρτώνται από τη δραστηριότητα του αεροδρομίου. Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν άμεση οικονομική στήριξη, διότι διαφορετικά θα καταρρεύσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ