Συζητήσεις με τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό κλάδο

Θα πρέπει να καταβληθεί συντονισμένα προσπάθεια από όλους τους φορείς ώστε να προωθηθούν άμεσα μέτρα που να διασφαλίζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την εργοδότηση και την κοινωνική προστασία.

Τον καθορισμό συνάντησης το συντομότερο δυνατό με στόχο την συζήτηση των προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων αναφορικά με την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία, ζητεί η συντεχνία ξενοδοχοϋπαλλήλων της  ΔΕΟΚ με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

 Η συντεχνία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, εκφράζει στην επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας «την έντονη ανησυχία της εκτιμώντας ότι οι προοπτικές στον τουρισμό λόγω των επιπτώσεων του COVID-19 προδιαγράφονται δυσοίωνες με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την οικονομία όσο και για την απασχόληση».
 
«Αντιλαμβανόμαστε ότι το μείζον αυτό θέμα βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου Τουρισμού το οποίο επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό», προσθέτει. 
 
Τέλος, η ΔΕΟΚ εκφράζει την άποψη ότι «θα πρέπει να καταβληθεί συντονισμένα προσπάθεια από όλους τους φορείς ώστε να προωθηθούν άμεσα μέτρα που να διασφαλίζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την εργοδότηση και την κοινωνική προστασία των απασχολούμενων στον κλάδο που κινδυνεύουν με παρατεταμένη ανεργία και κοινωνική περιθωριοποίηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ