Πότε θα ξαναπάνε κρουαζιέρα οι Κύπριοι;

Δυσοίωνες οι προβλέψεις από τους επαγγελματίες του είδους.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Του χρόνου υπολογίζεται να επανέλθει στο προσκήνιο η κρουαζιέρα ως τουριστική επιλογή για διακοπές, καθώς, λόγω της ιδιαιτερότητας που αυτή έχει στον τρόπο λειτουργίας, χτυπήθηκε ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Μιλώντας στην “Πρώτη Εκπομπή” του Ράδιο Πρώτο ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Salamis Κίκης Βασιλείου ανέφερε ότι δυστυχώς η φετινή χρονιά έχει χαθεί εντελώς, ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν ξανά κρουαζιέρες, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ κοστοβόρο για τις εταιρίες. 

Σημειώνεται ότι η περίοδος που προσφέρεται για διακοπές κρουαζιέρας αρχίζει από τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. 

“Δυστυχώς, το κλείσιμο της κρουαζιέρας ήταν μια πολύ δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση. Παρόλο που στις αρχές Μαρτίου ξεκινήσαμε επισκευές και ανακαινίσεις στο κρουαζιερόπλοιο, εντούτοις αξιολογήσαμε όλες τις παραμέτρους και τα μέτρα για προστασία του επιβατικού κοινού και του πληρώματος και καταλάβαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε. Σχεδόν όλες οι εταιρίες παγκοσμίως έχουν παροπλίσει τα πλοία τους”, τόνισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζημιά υπολογίζεται σε κάποια εκατομμύρια, ενώ εταιρίες κρουαζιέρας δεν πληρούν τα κριτήρια για ένταξη σε κάποιο από τα υποστηρικτικά σχέδια της Κυβέρνησης. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ